Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gennepse troubadour ontkiemt Braziliaans project

Troubadour Paul Cherryseed wil komen met een nieuw album waarin hij samen met zijn geliefde Ilse en Braziliaanse muzikanten een unieke mix brengt van Engelstalige gospelfolkpop en Braziliaanse muziekstijlen Forró, Samba en Choro. Het muzikale project is sinds kort te ondersteunen door een donatie te doen via Voordekunst.

 

 

 

 

Paul Cherryseed

 

 

Paul Cherryseed groeide als Paul Cuijpers op in Gennep-Zuid. Tegenwoordig is de muzikale reiziger woonachtig in Rotterdam, maar met zijn hoofd meestal ergens in Brazilië. In Caiçarinha, een klein dorpje in het Noordoosten om precies te zijn. Daar begon vorige zomer een muzikaal belletje in zijn binnenste te rinkelen. Dat muzikale belletje werd een lied van onuitsprekelijke liefde die God hem gaf voor de plek waar hij was.

 

 

Waar mijn mond geen Portugees sprak, hoorde ik mijn hart zingen.

 

 

En bij dat ene lied bleef het niet, zegt Paul. Na veel Braziliaanse muzikale avonturen met zijn geliefde Ilse in favela’s, scholen, kerken, dorpjes met zandwegen en op gospelfestivals zijn er 11 liedjes ontstaan.

 

 

 

 

Liefde voor Forró

In eerste instantie wilde Paul alleen samba en choro mixen met folkpop.

 

 

Maar ik werd onverwacht diep geraakt door de schoonheid van de Forró. De muziekstijl met verschillende ritmes zoals baiaõ en xote. Hier in Nederland nog vrijwel onbekend.

 

 

De nieuwe liedjes gaan over de liefde in vele vormen. Cherryseed produceert het album samen met Chris den Dulk. Onder andere Braziliaanse muzikanten zoals Marco Santos, Breno Viricimo en Holandestinas Pauline de Vet (viool) en Ilse Roskam (accordeon) spelen mee op het album. Het album gaat bijzonder artwork bevatten van Jorge Costa, een Braziliaanse kunstenaar die betrokken is bij Papa Capim. Het sociaal kunstzinnige project voor kinderen in Caiçarinha, waar de muzikale reis begon.

 

 

Paul met zijn geliefde Ilse in een van de favela’s in Rio

 

 

Maar eerst moet het album er komen. De kosten zijn vooralsnog te hoog om geheel zelf te dragen. Daarom vraagt Paul om hulp. Jij kan ervoor zorgen dat het album er ook echt kan komen, door alvast een of meer albums te bestellen.

 

 

Dat kan ook samen met een toffe aanbieding, zoals een intiem huiskamerconcert, een persoonlijke muziekvideo of een handgeschreven songsheet met akkoorden.

 

 

Daarnaast krijg je een prachtig swingend en kleurrijk Engelstalig folkpopalbum met Braziliaanse ritmes en diepe verhalen over de liefde.

 

 

Inclusief een liedje dat de opmerkelijke geschiedenis vertelt over die gekke Braziliaanse hoed die ik draag in het filmpje op Voordekunst.

 

 

 

 

Kijk voor alle info én om te bestellen op voordekunst.nl!

 

 

Reacties