Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gerda Fransman’s Lichtbeelden in Het Petershuis

Gerda Fransman schildert met wol en speelt met licht. Haar viltlichtpanelen zijn het verrassend creatieve resultaat van een unieke combinatie van technieken. Het werk van de oorspronkelijk uit de gemeente Gennep afkomstige Fransman (haar roots liggen in Ven-Zelderheide) is van 2 tot en met 30 juni te bewonderen in Museum Het Petershuis in Gennep.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Wol is een prachtig materiaal waarin met verschillende technieken veel te ontdekken valt. Ik schilder met wol.

 

 

Op ambachtelijke wijze schept zij taferelen en portretten met een zachte, welhaast feeërieke uitstraling. Ondanks die tedere -en soms zelfs sprookjesachtige- sfeer is de uitwerking op de toeschouwer vaak heel direct en intens. Dat is ook wat Gerda Fransman wil bereiken: een maximum aan zeggingskracht, waardoor de toeschouwer meer beschouwer wordt en een moment van rust bereikt waarin hij tot zichzelf kan komen.

 

 

 

 

Lichtbeelden

 

 

Met een achtergrond in het onderwijs als docente tekenen en textiele werkvormen is de keuze voor het schilderen met wol een te begrijpen combinatie. Zij verbindt hiermee het beste van de twee werelden tot een nieuwe dimensie, met name door hier het element licht aan toe te voegen. Gerda Fransman werkt in Nijmegen, waar ze naast haar kunstactiviteiten ook actief is als beeldend docent en coach.

 

 

De expositie Lichtbeelden is van zondag 2 tot en met zondag 30 juni te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Eerste Pinksterdag gesloten / op Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag op de gebruikelijke tijden geopend. Er wordt geen entree geheven.

 

 

Reacties