Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

GESP viert jubileum in Petershuis

In 2019 bestond de Stichting GESP 25 jaar. De organisatie was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor tal van projecten ter verbetering van de leefomstandigheden in de Gennepse partnergemeente San Pedro de Lóvago in Nicaragua. Het GESP boekte veel resultaten en zag tevens kans een vitale samenwerkingsrelatie tussen Gennep en San Pedro in stand te houden. Al-met-al een goede reden om het zilveren jubileum uitgebreid te vieren.

 

 

Maar de activiteiten die daarvoor in het jubileumjaar waren gepland, moesten vanwege coronaperikelen worden doorgeschoven naar 2020. Zo ook de expositie in Museum Het Petershuis, waarin het GESP de bezoekers laat kennismaken met de Nicaraguaanse partnergemeente en de projecten die daar met hulp vanuit Gennep zijn uitgevoerd. Deze expositie wordt nu gehouden van zondag 8 augustus tot en met 12 september 2021.

 

 

25 jaar GESP: Henry van Eldijk

 

 

Stedenband

 

 

De basis voor een stedenband tussen Gennep en de Nicaraguaanse gemeente San Pedro de Lóvago werd door de Gennepse gemeenteraad gelegd in 1992. Sinds 1994 geeft de particuliere Stichting GESP vanuit Nederland inhoud aan deze samenwerking. In de loop van de afgelopen 25 jaren heeft het GESP veel ontwikkelingsprojecten in de zustergemeente gefaciliteerd, o.a. op agrarisch gebied, het onderwijs en de drinkwatervoorziening. In deze expositie toont het GESP de eigen geschiedenis alsmede een overzicht van projecten die al zijn uitgevoerd of nog in ontwikkeling zijn.

 

 

Expostitie

 

 

De expositie is opgebouwd rond het verleden, heden en de toekomst van de stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago. Bezoekers zullen kennisnemen van de prachtige initiatieven die in de afgelopen 25 jaren zijn opgezet om, samen met de mensen daar, de leefomstandigheden te verbeteren. Aan de hand van drie pijlers (sociale inclusie, economische ontwikkeling en basisvoorzieningen) worden verschillende projecten van GESP in de schijnwerper gezet. Natuurlijk is hierbij ook aandacht voor de toekomst van de vriendschapsrelatie tussen Gennep en San Pedro de Lóvago.

 

 

Want het GESP gaat door met dit belangrijke werk!

 

 

De expositie ‘GESP 25 JAAR’ is van zondag 8 augustus tot en met zondag 12 september 2021 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt.

 

 

Meer informatie is te vinden op museumhetpetershuis.nl (klik!).

 

 

Reacties