Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

GESP 25 jaar

Gennep

GESP viert jubileum in Petershuis

De expositie GESP 25 JAAR is van zondag 8 augustus tot en met zondag 12 september 2021 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt.

In 2019 bestond de Stichting GESP 25 jaar. De organisatie was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor tal van projecten ter verbetering van de leefomstandigheden in de Gennepse partnergemeente San Pedro de Lóvago in Nicaragua. Het GESP boekte veel resultaten en zag tevens kans een vitale samenwerkingsrelatie tussen Gennep en San Pedro in stand te houden. Al-met-al een goede reden om het zilveren jubileum uitgebreid te vieren.

 

 

Maar de activiteiten die daarvoor in het jubileumjaar waren gepland, moesten vanwege coronaperikelen worden doorgeschoven naar 2020. Zo ook de expositie in Museum Het Petershuis, waarin het GESP de bezoekers laat kennismaken met de Nicaraguaanse partnergemeente en de projecten die daar met hulp vanuit Gennep zijn uitgevoerd. Deze expositie wordt nu gehouden van zondag 8 augustus tot en met 12 september 2021.

 

 

25 jaar GESP: Henry van Eldijk

 

 

Stedenband

 

 

De basis voor een stedenband tussen Gennep en de Nicaraguaanse gemeente San Pedro de Lóvago werd door de Gennepse gemeenteraad gelegd in 1992. Sinds 1994 geeft de particuliere Stichting GESP vanuit Nederland inhoud aan deze samenwerking. In de loop van de afgelopen 25 jaren heeft het GESP veel ontwikkelingsprojecten in de zustergemeente gefaciliteerd, o.a. op agrarisch gebied, het onderwijs en de drinkwatervoorziening. In deze expositie toont het GESP de eigen geschiedenis alsmede een overzicht van projecten die al zijn uitgevoerd of nog in ontwikkeling zijn.

 

 

Expostitie

 

 

De expositie is opgebouwd rond het verleden, heden en de toekomst van de stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago. Bezoekers zullen kennisnemen van de prachtige initiatieven die in de afgelopen 25 jaren zijn opgezet om, samen met de mensen daar, de leefomstandigheden te verbeteren. Aan de hand van drie pijlers (sociale inclusie, economische ontwikkeling en basisvoorzieningen) worden verschillende projecten van GESP in de schijnwerper gezet. Natuurlijk is hierbij ook aandacht voor de toekomst van de vriendschapsrelatie tussen Gennep en San Pedro de Lóvago.

 

 

Want het GESP gaat door met dit belangrijke werk!

 

 

De expositie ‘GESP 25 JAAR’ is van zondag 8 augustus tot en met zondag 12 september 2021 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt.

 

 

Meer informatie is te vinden op museumhetpetershuis.nl (klik!).

 

 

Verwant

Gennep

Museum Het Petershuis in Gennep eert het Duits lijntje met een betoverende expositie tot 9 februari '24. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke...

Gennep

Op 4 november 2023 heropende Museum Het Petershuis in Gennep na een tijdelijke sluiting met een vernieuwde erfgoedcollectie en een boeiende wisselexpositie. Bezoekers kunnen...

Gennep

Museum Het Petershuis in Gennep heeft tijdelijk de deuren gesloten voor de herinrichting van de vaste erfgoedcollectie. Op 4 november 2023 heropent het museum...

Gennep

Museum Het Petershuis sluit tijdelijk voor herinrichting en heropent op 6 november met een vernieuwde presentatie van Gennep's erfgoed en een tijdelijke expositie van...