Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Huismuis bibliotheek gennep
bibliotheek gennep

Gennep

Gezonde ademhaling?

Op 21 januari organiseert Biblioplus in samenwerking met ademtherapeute Marijke van Gend een nieuwe KennisMaker, die in het teken staat van gezond ademhalen. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van 20.00 tot 22.00 uur. De inschrijvingen lopen via de website van BiblioPlus, meer informatie op www.Gennep.News.

Op 21 januari organiseert Biblioplus in samenwerking met ademtherapeute Marijke van Gend een nieuwe KennisMaker, die ditmaal in het teken staat van gezond ademhalen. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Gennep van 20.00 tot 22.00 uur. Interessant en leerzaam voor jong en oud!

 

 

We ademen ongeveer 17000x per dag, maar toch staan we zelden stil bij hoe we ademhalen. Door een verkeerde manier van ademen raakt ons ademhalingscentrum verstoord. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Westerse bevolking verkeerd ademt. Deze verkeerde ademhaling maakt ons ziek. Het verstoort allerlei processen in ons lichaam en ligt aan de basis van diverse aandoeningen en klachten zoals: Astma, Bronchitis, Sinusitis, Allergieën, Hooikoorts, Chronische vermoeidheid, Stress, Hyperventilatie, Angstaanvallen, Slaapapneu, Snurken, Slecht slapen en een Hoge bloeddruk.

 

 

Buteyko

 

 

Op 21 januari verzorgt Buteyko ademtherapeute Marijke van Gend in de bibliotheek van Gennep een lezing over wat een gezonde ademhaling precies is, hoe het komt dat we verkeerd gaan ademen en wat we hieraan kunnen doen.

 

 

Zij legt uit wat de ademtherapie volgens de Buteyko-methode precies inhoudt, hoe zij met de Buteyko-methode haar eigen gezondheid drastisch heeft verbeterd en geen last meer heeft van chronische astmaklachten. Ook vertelt zij het e.e.a. over ademhaling tijdens sporten, dus voor sporters is het eveneens interessant om te komen.

 

 

Dit is een activiteit in de serie KennisMakers, een project van BiblioPlus om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen. Deelname kost € 2,50. De inschrijvingen lopen via de website van BiblioPlus.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...