Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gezonde school

Vrijdagochtend 25 januari werd het Elzendaalcollege Gennep getrakteerd op een flinke dosis fruit. Reden voor dit feestje was het behalen van het tweede certificaat van de landelijke Gezonde School Aanpak. Ze hebben een Gouden Kantineschaal gekregen als teken dat de schoolkantine steeds gezonder wordt.

 

 

Door: Anieta Janssen van GennepNews

 

 

Het Elzendaalcollege Gennep is sinds een paar jaren bezig met het thema Gezonde en Veilige School. Hier komen in lespakketten voor leerlingen allerlei items aan de orde die bijdragen aan het lekker in je vel zittenDe school werkt aan diverse gezondheidsthema’s met de landelijke Gezonde School Aanpak.

 

 

Gezonde School

 

 

Gonnie Staaks-Nijssen, consulent Gezondheid en Veiligheid van de GGD Limburg-Noord ondersteunt dit project en is blij met de behaalde prestaties. Vorig schooljaar behaalde de school het vignet Gezonde School voor het thema Voeding en nu is het themacertificaat Welbevinden hieraan toegevoegd.

 

 

Het Elzendaalcollege laat hiermee zien dat ze op deze thema’s voldoen aan landelijke criteria. Een prestatie om trots op te zijn.

 

 

Supermarkt Jan Linders Gennep verraste de school deze vrijdag met meerdere dozen bananen en mandarijntjes. Coördinator Ellen Janssen met haar collega’s van het Elzendaal Gennep deelde de gezonde traktatie uit. En de theorie bleek praktijk te zijn.

 

 

Banaan of mandarijntje

 

 

Leerlingen waren enthousiast en bij de vraag ‘een banaan of mandarijntje?’ kwamen er vragen of ze niet allebei mochten. Ellen Janssen:

 

 

Onze kantine doet aan 80% gezond volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum Nederland. Dus geen kroketten.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2286640254912547

 

 

Directeur Sjaak Simons prijst de locatie van zijn school aan de Stiemensweg, geen verleidelijke supermarkt in de nabije buurt, waardoor gezond consumeren bemoeilijkt zou kunnen worden. Een Gezonde School kan naast Voeding en Welbevinden meerdere themacertificaten behalen, waaronder ‘bewegen en sport’, ‘relatie en seksualiteit’ en ‘roken-, alcohol- en drugspreventie’.

 

 

Wellicht gaan ze dat ook nog binnen halen.

 

 

Reacties