Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Campagne voor glasvezel in 2018 van start

In 2018 start de wervingscampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep aan te leggen. Firma Eising-Kempen gaat de zogenaamde vraagbundelingscampagne voor de gemeente Gennep uitvoeren. Dit bedrijf heeft ook de campagne in het Land van Cuijk succesvol georganiseerd.

 

 

Als de inwoners van de gemeente Gennep het willen, wordt er in 2019 een glasvezelnetwerk aangelegd in alle kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen. Om dat te bereiken worden de inwoners in 2018 uitvoerig geïnformeerd over de mogelijkheden die glasvezel biedt en onder welke condities wordt overgegaan tot aanleg. Vervolgens kunnen inwoners zich inschrijven voor een abonnement op glasvezel bij een provider. Dit wordt de vraagbundelingscampagne genoemd, en deze start in augustus 2018.

 

 

Vervolg op onderzoek

 

 

In mei van dit jaar werd het haalbaarheidsonderzoek van de gemeente afgerond. Uit dat onderzoek bleek dat veel inwoners voorstander zijn van een 100% dekkend glasvezelnetwerk in de gemeente. Op grond daarvan heeft de gemeenteraad ingestemd met voorfinanciering van de vraagbundelingscampagne.

 

 

Bij voldoende animo vloeit de financiering weer terug in de gemeentekas, anders niet.

 

 

Vrijwilligers

 

 

In de eerste helft van 2018 wordt de vraagbundeling voorbereid door Eising-Kempen.

 

 

Het is van belang dat de campagne goed georganiseerd wordt. Daarvoor roepen we in elke woonplaats de hulp in van vrijwilligers. Met deze ambassadeurs organiseren we de informatieavonden voor de dorpsgenoten. Vooraf bespreken we eerst de plannen met alle dorps- en wijkraden en andere belangenbehartigers. Zo gaan we er samen voor zorgen dat er in heel Gennep glasvezel komt,

 

 

legt Paul Kempen van Eising-Kempen uit.

 

 

Waarom glasvezel?

 

 

In Nederland zijn al circa 2,7 miljoen woningen door KPN aangesloten op glasvezel. Op dit moment willen KPN en Ziggo hun glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt door het toenemende internetgebruik.

 

 

Jaarlijks stijgt het internetgebruik met circa 40%.

 

 

Door zelf de voorbereidingen voor de aanleg ter hand te nemen, hoopt de gemeente voldoende draagkracht te krijgen voor het glasvezelnetwerk. Zodat inwoners en bedrijven straks gebruik kunnen maken van een stabiel en toekomst-vast telecomnetwerk.

 

 

Reacties