Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Global Goals voor een betere wereld

Van 7 maart tot en met 14 april gaan de leerlingen van verschillende scholen in de gemeente Gennep aan de slag met de Global Goals. Dat zijn 17 ambitieuze ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld in 2030.

 

 

Bij de Global Goals-activiteiten staat het 25-jarig bestaan van de stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago in Nicaragua centraal.

 

 

De gemeente, de basisscholen, Stichting GESP en Gennep Doet Mee hebben een gevarieerd programma opgesteld. Zo krijgen de scholen gastlessen over schoon water van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) en het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Ook bezoekt een aantal klassen het Wereldpaviljoen in Steyl om meer te leren over Nicaragua. Verder neemt schrijver Gerard Sonnemans de leerlingen mee in het leven van kinderen in San Pedro de Lóvago, door te vertellen over hun Nicaraguaanse leeftijdsgenootjes Rosa en Sergio. Ook worden er op verschillende scholen muurschilderingen gemaakt met behulp van de Nicaraguaanse kunstenaar Manuel de Jesus Alaniz Gamez.

 

 

Ter afsluiting van het project is er op donderdag 14 april van 17.00 tot 20.00 uur een Fiësta in Pica Mare voor alle kinderen, hun ouders en andere geïnteresseerden. Die dag zijn er workshops voor de kinderen en kunnen ouders door de leerlingen gemaakte kunstwerken kopen. De opbrengst gaat naar Stichting GESP, zodat de stichting nog meer projecten in San Pedro de Lóvago kan ondersteunen.

 

 

Reacties