Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Goud en zilver voor Kaate Mulders

Gennep

Goud en zilver voor Kaate Mulders

Kaate Mulders uit Gennep veroverde goud op de 1500 meter en zilver op de 800 meter tijdens de Nationale C-spelen voor atleten onder 16 jaar, met indrukwekkende tijden en vastberadenheid. Haar prestaties bevestigen haar veelbelovende toekomst in de Nederlandse atletiek.

Kaate Mulders, de veelbelovende atlete uit Gennep, straalde tijdens de Nationale C-spelen, de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen voor atleten onder 16 jaar. Ze bewees haar uitzonderlijke talent en vastberadenheid door een gouden medaille te veroveren op de 1500 meter en een zilveren medaille op de 800 meter.

 

Goud op de 1500 meter

 

Op de zondag van de Nationale C-spelen schitterde Kaate Mulders op de 1500 meter voor meisjes. Deze race, die plaatsvond in Amsterdam, was een indrukwekkend podium voor Kaate’s atletische prestaties. Vanaf het startsignaal nam ze onmiddellijk de leiding en gaf die niet meer uit handen.

 

Kaate liep met vastberadenheid en uithoudingsvermogen en finishte als eerste met een verbluffende voorsprong van 12 seconden. Haar tijd van 4 minuten en 40.49 seconden bevestigde haar status als een veelbelovende atlete en bracht haar de welverdiende gouden medaille.

 

Zilver op de 800 meter

 

De spanning bereikte het hoogtepunt op de zaterdag tijdens de 800 meter voor meisjes, waar Kaate Mulders een sensationele race liep. Hoewel ze aanvankelijk in de tweede positie liep, gaf ze nooit op. Met een indrukwekkende eindsprint kwam ze bijna als winnaar uit de bus, met een verschil van slechts 0.09 seconden tussen haar en het goud.

 

Deze tweede plaats was desondanks een enorme prestatie voor Kaate, die een persoonlijk record vestigde met een tijd van 2 minuten en 13.06 seconden.

 

 

Elihle Tersteeg, ook lid van Running Team Simba, leidde de 1500 meter steeplechase van start tot finish, ondanks de sterke concurrentie. Met een persoonlijk record van 4.36.33 minuten heeft hij nu de derde positie op de Nederlandse ranglijst aller tijden veroverd.

 

Foto: Christine Venhuizen

 

Verwant

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Sport

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor...

Sport

Zondagochtend hardlopen in het prachtige Heijense Bos! Op 23 juni organiseert Gennep Atletiek de Gennepse Kuul- en Bosloop. Het evenement is verplaatst naar de...

Gemeente Gennep

Donderdag is het weer zover: stemmen voor het Europees Parlement. In veel gemeenten kun je op minder plekken stemmen dan voor de Tweede Kamerverkiezingen...