Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gouden Schoolkantine Schaal voor Elzendaalcollege

Elzendaalcollege Gennep heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat het Elzendaalcollege zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

 

 

Het afgelopen jaar is er op het Elzendaalcollege in Gennep hard gewerkt om het aanbod van de kantine gezonder te maken.

 

 

Het aanbod bestaat onder andere uit gezonde broodjes, groente en fruit,

 

 

vertelt Ellen Janssen van de werkgroep Gezonde en Veilige School van Elzendaalcollege Gennep.

 

 

Er is altijd water beschikbaar. Zo hebben we in de kantine waterkannen staan en staat er in de hal een watertap zodat leerlingen hun eigen flesje kunnen vullen.

 

 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. “Willen we dat onze leerlingen gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen”, aldus Ellen Janssen.

 

 

De Gezonde Schoolkantine

 

 

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Kijk voor meer informatie op gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl.

 

 

Reacties