Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Gouverneur bezoekt woonplaats Gennep

Tijdens het ambtsbezoek van gouverneur Emile Roemer in Gennep, zijn hij en het college van B&W bijeengekomen om de uitdagingen voor de komende jaren te bespreken. Roemer kwam te voet aan, omdat het ambtsbezoek plaatsvond in zijn eigen woonplaats Gennep.

Op woensdag 25 januari 2023 bracht gouverneur Emile Roemer een ambtsbezoek aan gemeente Gennep. Als commissaris van de Koning maakte hij een kennismakingsronde langs alle Limburgse gemeenten. Roemer kwam te voet aan, omdat het ambtsbezoek plaatsvond in zijn eigen woonplaats Gennep.

 

 

Het bezoek begon in het gemeentekantoor, waar het college van B en W vertelde over de kansen en uitdagingen voor Gennep.

 

 

Heijderbos

 

 

Vervolgens bracht de wensbus het gezelschap naar Center Parcs Het Heijderbos. Hier kreeg de gouverneur uitleg over de vele ontwikkelingen sinds de opening van het vakantiepark in 1986, waaronder verduurzaming, biodiversiteit en het bieden van een aantrekkelijk verblijf voor gasten. Hij zag ook dat het park een belangrijke werkgever is voor de gemeente.

 

 

De nieuwe Center Parcs beleving

 

 

Libermannhof

 

 

Daarna bezocht hij Proteion Libermannhof, een kleinschalig zorgcentrum. Hier leerde hij over hoe zij zorg bieden in de thuissituatie en hoe zij preventie en zorg aanpakken. Hij sprak ook met een bewoner van het centrum.

 

 

 

 

Streepje voor

 

 

Na een maaltijd bij Hotel de Kroon ging de gouverneur in gesprek met de fractievoorzitters van verschillende politieke partijen in de gemeente. Er werden diverse onderwerpen besproken, zoals ambulancezorg, het fietspad op de Maasbrug en leefbaarheid in de kernen. Ook de samenwerking in de gemeenteraad kwam aan bod.

 

 

 

 

Het bezoek aan Gennep was het 10e ambtsbezoek van de gouverneur aan alle 31 Limburgse gemeenten. Hij noemde het een hoogtepunt van zijn werk en zei dat Gennep bij hem een streepje voor had.

 

 

Foto: facebook.com/HansTeunissenBurgemeester

 

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gennep

Op 14 april 2024 ontving Marion Scholten - Van der Vlugt een koninklijke onderscheiding voor haar toewijding aan de Huurdersvereniging Gennep en haar werk...