Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Gouverneur bezoekt woonplaats Gennep

Tijdens het ambtsbezoek van gouverneur Emile Roemer in Gennep, zijn hij en het college van B&W bijeengekomen om de uitdagingen voor de komende jaren te bespreken. Roemer kwam te voet aan, omdat het ambtsbezoek plaatsvond in zijn eigen woonplaats Gennep.

Op woensdag 25 januari 2023 bracht gouverneur Emile Roemer een ambtsbezoek aan gemeente Gennep. Als commissaris van de Koning maakte hij een kennismakingsronde langs alle Limburgse gemeenten. Roemer kwam te voet aan, omdat het ambtsbezoek plaatsvond in zijn eigen woonplaats Gennep.

 

 

Het bezoek begon in het gemeentekantoor, waar het college van B en W vertelde over de kansen en uitdagingen voor Gennep.

 

 

Heijderbos

 

 

Vervolgens bracht de wensbus het gezelschap naar Center Parcs Het Heijderbos. Hier kreeg de gouverneur uitleg over de vele ontwikkelingen sinds de opening van het vakantiepark in 1986, waaronder verduurzaming, biodiversiteit en het bieden van een aantrekkelijk verblijf voor gasten. Hij zag ook dat het park een belangrijke werkgever is voor de gemeente.

 

 

De nieuwe Center Parcs beleving

 

 

Libermannhof

 

 

Daarna bezocht hij Proteion Libermannhof, een kleinschalig zorgcentrum. Hier leerde hij over hoe zij zorg bieden in de thuissituatie en hoe zij preventie en zorg aanpakken. Hij sprak ook met een bewoner van het centrum.

 

 

 

 

Streepje voor

 

 

Na een maaltijd bij Hotel de Kroon ging de gouverneur in gesprek met de fractievoorzitters van verschillende politieke partijen in de gemeente. Er werden diverse onderwerpen besproken, zoals ambulancezorg, het fietspad op de Maasbrug en leefbaarheid in de kernen. Ook de samenwerking in de gemeenteraad kwam aan bod.

 

 

 

 

Het bezoek aan Gennep was het 10e ambtsbezoek van de gouverneur aan alle 31 Limburgse gemeenten. Hij noemde het een hoogtepunt van zijn werk en zei dat Gennep bij hem een streepje voor had.

 

 

Foto: facebook.com/HansTeunissenBurgemeester

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...