Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gratis bloemzaad

Een bloemrijk buitengebied, wie geniet daar nou niet van? Naast een kleurrijk en recreatief landschap leveren bloemen een belangrijke bijdrage aan de vergroting van de biodiversiteit in het buitengebied. Vooral bloemrijke planten uit de streek herstellen mede de natuurlijke omgeving en zorgen voor voedsel, schuil- en nestgelegenheid voor diverse insecten, vogels en kleine zoogdieren. Ook een ‘uitgebloeide’ strook is een zadenoase voor vele akkervogels.

 

 

Gratis bloemzaad

 

 

Heb je een braakliggend stukje grond in het buitengebied en wil je bijdragen aan een vrolijk bloemenlint door onze gemeente?

 

 

Vraag dan gratis bloemzaad aan! Dit wordt je aangeboden door Stichting IKL, de Plattelandscoöperatie en gemeente Gennep. Doe jouw aanvraag uiterlijk 15 april via de website gennepbuiten.nl. Het bloemzaad kan eind april opgehaald worden.

 

 

In de zomermaanden wordt je getrakteerd op een bloeiend lint door het landschap!

 

 

 

 

Landschapsdromen

 

 

Heb je een perceel in het buitengebied van gemeente Gennep en een landschapsdroom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen? Stichting IKL en de gemeente helpen je om jouw droom uit te laten komen! Kijk voor meer informatie, voorbeelden en werkwijze op gennepbuiten.nl.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 3 april 2019

 

 

Reacties