Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bibliotheek

Gennep

Gratis breincollege

Leer over je hersenen en hun invloed op je dagelijks leven tijdens een gratis breincollege in de Bibliotheek van Gennep op 27 september, gegeven door Mel Visscher van de Radboud Universiteit Nijmegen. Meld je aan op www.biblioplus.nl/agenda.

Benieuwd naar de innerlijke werking van dat grijze wonder in je hoofd? Op woensdag 27 september nodigt BiblioPlus je uit om mee te doen aan een boeiend breincollege in de Bibliotheek van Gennep.

 

In slechts 1,5 uur tijd, helemaal gratis, krijg je de kans om meer te leren over je hersenen, hoe ze werken, en welke invloed je dagelijkse leven op dit complexe orgaan heeft. Dit interactieve college wordt gepresenteerd door Mel Visscher uit Cuijk en begint om 19.30 uur.

 

Het mysterie van de hersenen

 

Hoewel we onze hersenen dagelijks gebruiken, blijven ze een groot mysterie.

 

Waar bevinden zich onze gedachten eigenlijk? Zweven ze ergens rond in ons hoofd? En hoe sturen onze hersenen ons lichaam aan, en andersom?

 

Al deze intrigerende vragen worden aangepakt tijdens dit breincollege. Mel Visscher zal samen met het publiek proberen om enkele van deze mysteries te ontrafelen.

 

Wie is Mel Visscher?

 

Mel Visscher is een enthousiaste Masterstudent Geneeskunde en Bachelorstudent Kunstmatige Intelligentie (KI) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij heeft al eerder boeiende colleges gegeven in verschillende vestigingen van BiblioPlus, waarbij onderwerpen als het brein en Kunstmatige Intelligentie aan bod kwamen.

 

Dit breincollege wordt georganiseerd door BiblioPlus, vanuit het Geheugenhuis. Het Geheugenhuis is dé ontmoetingsplek in de bibliotheek waar je allerlei materialen en activiteiten kunt vinden die te maken hebben met het brein.

 

Praktische Informatie:

 

  • Datum: woensdag 27 september
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
  • Locatie: Bibliotheek Gennep
  • Aanmelden: biblioplus.nl/agenda

 

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...