Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gratis DriveXperience voor jonge autorijders

De gemeenten Gennep, Mook-Middelaar en Bergen organiseren zondag 22 oktober 2017 The DriveXperience. Een gratis praktijkdag voor autorijders tot en met 24 jaar, die maximaal drie jaar hun rijbewijs hebben. De praktijkdag is van 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur bij het gemeentehuis in Gennep. Je hoeft zelf geen auto mee te brengen, Autocentrum Gennep stelt drie auto’s beschikbaar. The DriveXperience is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

 

 

 

 

Road Xperience

 

 

Je rijdt met twee andere jongeren in een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving. Je wisselt elkaar af aan het stuur en beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl onder begeleiding van een coach die ook zijn oordeel geeft.

 

 

Track Xperience

 

 

Op een rem- en slipbaan voel je hoe het is om op een glad wegdek een noodstop te moeten maken. Je merkt hoe lang je remweg bij verschillende snelheden is en voelt de werking van het ABS remsysteem.

 

 

Xperience Xchange

 

 

In een groepsdiscussie praat je mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan.

 

 

Je voert ook discussie over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je helpt maar die óók kan afleiden.

 

 

Online verkeerstest

 

 

Doe je mee? Dan maak je vooraf thuis een test die aantoont welk soort autorijder je bent. Enkele dagen na de DriveXperience maak je nóg een test om te zien wat je hebt geleerd en nu wellicht anders doet.

 

 

Samen met je vrienden

 

 

Vrienden van 18 t/m 24 jaar die maximaal drie jaar hun rijbewijs bezitten kunnen zich ook aanmelden. Samen is de dag nog gezelliger en leerzamer. Aan deze praktijkdag kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

 

 

Aanmelden kan via de website van The Drive Experience. De lunch is gratis en na afloop ontvang je een certificaat.

 

 

(Bron: Gemeente Bergen, Foto: The Drive Experience)

 

 

Reacties