Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Service Apotheek Gennep Spoorstraat

Gennep

Gratis menstruatieproducten

Als je thuis geen geld hebt voor menstruatieproducten, kun je nu gratis terecht bij de Service Apotheek Niersstad aan de Spoorstraat in Gennep. Het Armoedefonds heeft namelijk een regeling getroffen waarbij lokale organisaties gratis menstruatieproducten kunnen aanbieden.

Als je thuis geen geld hebt voor menstruatieproducten, kun je nu gratis terecht bij de Service Apotheek Niersstad aan de Spoorstraat in Gennep. Het Armoedefonds heeft namelijk een regeling getroffen waarbij lokale organisaties gratis menstruatieproducten kunnen aanbieden.

 

Helaas leeft één op de tien meisjes en vrouwen in armoede in Nederland zonder de financiële middelen om menstruatieproducten te kunnen kopen. Dit is een serieus probleem dat het Armoedefonds probeert aan te pakken. Door samen te werken met lokale hulporganisaties en andere toegankelijke locaties, kunnen zij gratis menstruatieproducten verstrekken aan diegenen die ze het hardst nodig hebben.

 

Bij de Service Apotheek Niersstad kun je verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons uitkiezen die bij jou passen. Het is belangrijk dat meisjes en vrouwen zelf de keuze hebben en zich comfortabel voelen met het product dat ze gebruiken. Daarom biedt het Armoedefonds een breed scala aan opties, inclusief menstruatiecups.

 

De impact van deze regeling is aanzienlijk. Momenteel bereikt het Armoedefonds met hun menstruatieproducten ongeveer 150.000 meisjes en vrouwen in Nederland. Het doel is om nog meer mensen te helpen en bewustzijn te creëren over het probleem van menstruatie-armoede.

 

Wil je graag een bijdrage leveren? Dat kan! Als je een inzamelingsactie bent gestart of nog menstruatieproducten hebt liggen die je niet meer gebruikt, kun je deze doneren aan het Armoedefonds. Zelfs als de verpakking beschadigd is, maar de producten nog netjes dicht verpakt zijn, zijn ze welkom. Je kunt de producten sturen naar:

Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen

 

Voor meer informatie en andere locaties waar je terecht kunt in Nederland, kun je een kijkje nemen op armoedefonds.nl.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...