Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gratis workshops Positieve Gezondheid

Vanaf november kunnen inwoners in het Land van Cuijk en Maasduinen in de bieb terecht voor al hun vragen over energieproblemen. Dan start in alle bibliotheken in de regio de nieuwe workshopsreeks Je energiek voelen.

 

 

Na de succesvolle eerste serie over ‘Goed slapen’ gaan de huisartsen van Syntein opnieuw in gesprek met inwoners uit de gemeente waar ze praktijk voeren. In de bibliotheek van Gennep is dat op donderdag 22 november om 20.00 uur. Huisarts Marko van den Dool geeft dan tips over hoe mensen zich (meer) energiek voelen. In totaal komen er tot eind 2019 vijf onderwerpen aan bod.

 

 

Druk, druk, druk

 

 

Soms voel je jezelf erg moe of merk je dat je (te) weinig energie hebt. Je bent niet de enige: in de dagelijkse drukte hebben veel mensen moeite om hun energie op peil te houden. Een derde van de Nederlandse bevolking heeft last van gebrek aan energie. 16% van de huisartsbezoeken heeft te maken met vermoeidheid en 1 op de 6 werknemers kampt met burn out-klachten. Zorgen voor een gezonde energiebalans verdient daarom aandacht.

 

 

Tijdens deze gratis workshop geeft de huisarts waardevolle, praktische informatie waarmee je zelf jouw eigen energiebalans kunt verbeteren.

 

 

Daarnaast vertellen de vaste gespreksleiders meer over de principes van ‘Positieve gezondheid’ en is er volop ruimte om ervaringen en tips te delen met andere deelnemers. De workshop biedt hiermee een goede mix van theorie en praktijk over een onderwerp waarmee veel mensen worstelen.

 

 

Syntein en BiblioPlus nemen met deze workshopreeks binnen het Netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei het initiatief om samen concreet invulling te geven aan Positieve Gezondheid.

 

 

De thema’s zijn door burgers zelf gekozen.

 

 

 

 

Alle workshops zijn van 20:00 tot 21:30 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan via de webiste van BiblioPlus.

 

 

Reacties