Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Groene toekomst voor Gennep
Groene toekomst voor Gennep

Gennep

Groene toekomst voor Gennep

Op 24 oktober 2023 vond de laatste bijeenkomst plaats over de vergroening van het centrum en Spoorstraat in Gennep. Ondanks financiële beperkingen wordt het project in sobere vorm uitgevoerd, waarbij inwoners actief betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van het groeninitiatief.

Een groene toekomst voor Gennep? Op 24 oktober 2023 kwam de lokale gemeenschap van Gennep voor de derde en laatste keer samen om te spreken over de langverwachte vergroening van het centrum en de beeldbepalende Spoorstraat. In een bijeenkomst deelden inwoners, ondernemers, pandeigenaren en andere geïnteresseerden hun visie en ideeën over hoe het hart van Gennep aantrekkelijker kan worden gemaakt.

 

Wethouder Janine van Hulsteijn trapte de avond af met een presentatie waarin ze de aanwezigen informeerde over de financiële realiteit waarmee de gemeente geconfronteerd wordt. Vanwege beperkte financiële middelen zal de beoogde vergroening in een afgeslankte en soberder vorm worden uitgevoerd. Een uitdaging waar de betrokken partijen samen het hoofd aan moeten bieden.

 

Financiële beperkingen

 

Het besluit om de vergroening in te perken vanwege financiële beperkingen roept vragen op over de duurzaamheid en effectiviteit van het project. In hoeverre kunnen de oorspronkelijke groene ambities, die de gemeenschap beoogde voor een levendiger centrum en een uitnodigende Spoorstraat, worden gerealiseerd met een beperkt budget?

 

De eerste bijeenkomst op 21 juni 2023 leverde een schat aan suggesties op, die vervolgens werden verwerkt in een eerste conceptontwerp. Dit ontwerp werd op 13 juli gepresenteerd tijdens de tweede bijeenkomst. Bureau Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur uit Arnhem, in samenwerking met de gemeente Gennep, heeft sindsdien hard gewerkt aan het verder uitwerken van het plan op basis van de waardevolle input van de gemeenschap.

 

Groene toekomst

 

“De betrokkenheid van onze inwoners is cruciaal voor het succes van dit project,” benadrukte wethouder Janine van Hulsteijn.

 

“We willen dat het centrum en de entree via de Spoorstraat een plek worden waar mensen graag samenkomen, winkelen en genieten van groen en gezelligheid.”

 

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de voortgang van het project, zijn de presentaties en ontwerpen beschikbaar op de officiële website van de gemeente Gennep. Hier kunnen geïnteresseerden de evolutie van de plannen volgen en hun waardevolle feedback blijven delen.

 

Met de laatste bijeenkomst achter de rug en de plannen die zich verder ontvouwen, lijkt de weg naar een groenere toekomst voor Gennep ingezet. De betrokkenheid van de gemeenschap blijft van essentieel belang, want het is duidelijk dat de kracht van samenwerking de sleutel is tot het succes van dit ambitieuze project.

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...