Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Groep 8 aanmelddag brugklasleerlingen
Groep 8 aanmelddag brugklasleerlingen

Gennep

Groep 8 klaar voor volgende stap

In het Land van Cuijk en Maasduinen hebben het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer een succesvolle aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs gehad. Brugklasleerlingen en ouders konden kennismaken met diverse voorlichtingsactiviteiten en een breed onderwijsaanbod.

Het was een spannende week voor veel kinderen in groep 8: de landelijke aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs was van start gegaan! Ook in Gennep en de rest van de regio waren de scholen druk bezig om de nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders te verwelkomen.

 

De scholen hadden van alles georganiseerd om de keuze voor een middelbare school zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Denk aan informatieavonden, proeflessen en natuurlijk de beroemde open dagen, waarop je de sfeer van de school echt kon proeven.

 

Het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer werkten samen om een breed scala aan onderwijsmogelijkheden aan te bieden. Zo konden de kinderen kiezen uit verschillende richtingen en onderwijsvormen, van theoretisch tot praktisch. Ondanks deze samenwerking behielden beide scholen hun eigen identiteit.

 

Rectoren Iedje Heere van het Merletcollege en Elke Oegema van het Elzendaalcollege-Metameer waren ontzettend blij met de aanmeldingen.

 

“We zijn blij dat zoveel kinderen en ouders voor onze scholen hebben gekozen. Het laat zien dat we hier echt aantrekkelijke scholen hebben!”

 

Wel waren er wat minder aanmeldingen voor de locaties in Mill en Stevensbeek. Dit komt door de plannen om het onderwijs daar te verplaatsen en de scholen te sluiten. Maar de rectoren maakten zich geen zorgen:

 

“De aanmeldingen zijn passend bij onze plannen voor de toekomst.”

 

De aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs was een succesvolle en spannende periode vol nieuwe avonturen en mogelijkheden voor alle kinderen in groep 8.

 

Foto: Joyce Linders

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Regio

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer exposeren eindexamenwerk in De Weijer, Boxmeer, van 28 mei tot 11 juni. Thema "IN ACTIE!" inspireert een mix van meer dan...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....