Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Groot(s) concert ‘Het Vocaal’
Kerk Gennep

Gennep

Groot(s) concert ‘Het Vocaal’

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen zullen schitteren naast het koor, onder leiding van dirigent Ernst Lamers. Kaarten zijn nu beschikbaar voor een onvergetelijke muzikale ervaring in de St. Martinuskerk van Gennep.

Het is een langverwacht moment voor het Genneps Vocaal Ensemble (GVE). Na maanden van voorbereiding staat het koor op het punt om het podium te betreden voor een groot(s) concert.

 

Karel Bruinsma, bestuurslid van het ensemble, geeft hij ons een kijkje achter de schermen en vertelt hij over de bijzondere samenwerkingen die dit concert zo uniek maken.

 

“Na de uitdagingen van de coronapandemie is het geweldig om weer samen te kunnen zingen en ons publiek te kunnen vermaken,” zegt hij enthousiast.

 

“Dit concert markeert een nieuw begin voor ons.”

 

Groot(s) concert

 

Het Vocaal heeft niet alleen gekozen voor een terugkeer naar het podium. Ook voor een groots opgezette productie met twee gerenommeerde Limburgse solisten. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen zullen samen met het ensemble schitteren op het podium.

 

Fenna Ograjensek

 

Sopraan Fenna Ograjensek, nauw verbonden met Limburg, geniet wereldwijd erkenning als een geliefde concertzangeres. Met haar veelzijdigheid en toewijding benadert ze elk genre, van opera tot hedendaagse muziek, met passie.

 

Haar optredens hebben grote concertzalen over de hele wereld betoverd, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York, de Berliner Philharmonie, de Berliner Dom en het Konzerthaus Freiburg.

 

Fenna Ograjensek, foto: Sanne Linssen

Fenna Ograjensek, foto: Sanne Linssen

 

Sef Thissen

 

Venlonaar Sef Thissen, een gerenommeerde Limburgse bariton, schittert als een van de solisten. Zijn internationale carrière heeft hem van Aken tot Aberdeen en van München tot Marseille gebracht, maar zijn band met Limburg blijft onverminderd sterk.

 

bariton Sef Thissen

Sef Thissen schittert als een van de solisten

 

“Fenna en Sef zijn niet alleen getalenteerde zangers, maar ook echte ambassadeurs van Limburgse muziek,” vertelt Karel trots.

 

“Hun samenwerking met het Genneps Vocaal Ensemble belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor ons publiek.”

 

Oksana Bos-Bajlva, een oude bekende van het Vocaal, zal de pianobegeleiding verzorgen. “Oksana brengt niet alleen virtuositeit op de piano, maar ook een diepgaand begrip van koorrepertoire,” merkt Bruinsma op.

 

“Haar bijdrage zal de muzikale reis van ons ensemble verrijken.”

 

Pianiste Oksana Bos – Baljva en dirigent Ernst Lamers

Pianiste Oksana Bos-Bajlva en dirigent Ernst Lamers, foto: gennepsvocaal.nl

 

Het hart van het concert, de algehele muzikale leiding, ligt in handen van dirigent Ernst Lamers. Het concert, gepland op zondag 12 mei om 15.30 uur in de Sint Martinuskerk in Gennep, belooft een feestelijke middag te worden.

 

“Zet het in je agenda en reserveer snel je kaarten,” nodigt Karel uit. “Dit wil je niet missen!”

 

Kaarten zijn voor 10,00 euro per persoon te reserveren via secretaris@gennepsvocaal.nl.

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...