Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Hans Teunissen achter brief collega’s

Burgemeester Hans Teunissen van Gennep staat achter de brief van 11 collega-burgemeesters die het kabinet oproepen om het leed te erkennen dat de Molukkers is aangedaan na hun komst naar Nederland, zo laat hij weten op L1 (klik!).

 

 

Nederland onwaardig

 

 

In de brief (klik!) stellen de burgemeesters dat het het nieuwe kabinet zou sieren “te erkennen dat de wijze van ontvangst en opvang destijds in Nederland onwaardig is geweest”. Daarnaast moet er meer geïnvesteerd worden in de Molukse gemeenschap, schrijven de burgemeesters.

 

 

Het is deze week 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers arriveerden in Nederland. De Gennepse burgemeester wil contact opnemen met zijn collega Luc Winants van Venray om te kijken of er behoefte is om gezamenlijk iets voor de Molukse gemeenschap te betekenen.

 

 

De NOS zendt zondagavond om 17.45 uur op NPO 2 een speciaal programma uit over 70 jaar Molukkers in Nederland

Geplaatst door Gennep News op Zondag 21 maart 2021

 

 

Verleden tijd

 

 

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de aankomst van de eerste Molukkers in Nederland maakte de Maastrichtse programmamaker Nira Kakerissa een driedelige documentaire over de geschiedenis en het verdriet van haar grootouders. Die wordt uitgezonden op L1 TV (klik!).

 

 

Reacties