Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Hans Teunissen officieel Gennepenaar

Burgemeester Hans Teunissen en zijn vrouw Anne-Marie zijn sinds 16 juni 2021 inwoners van Gennep. Deze dag schreef de burgervader zich in als 17.101ste inwoner van de gemeente.

 

 

Hans Teunissen is de eerste burgemeester sinds 48 jaar die in Gennep woont. De vorige burgemeesters waren woonachtig in de dorpskernen.

 

 

Al voor zijn installatie in oktober 2020 begon de zoektocht naar een woning voor het burgemeesterspaar. De voorkeur ging uit naar een woning in Gennep. Nadat ze de sleutel in april in ontvangst namen, reed in juni de verhuiswagen van Venray naar Gennep. Hans Teunissen:

 

 

Het voelt vanaf het begin goed. Het is ook fijn in deze tijd van versoepelingen, dat we kunnen genieten van een terrasje en alles wat deze mooie gemeente te bieden heeft.

 

 

Eric Berger, de eerste burgemeester van de huidige gemeente Gennep – na de samenvoeging met gemeente Ottersum in 1973 – woonde in Ottersum. Marlies de Loo (burgemeester van 1997-2012) had als woonplaats Heijen en Peter de Koning (burgemeester van 2012-2019) woonde in Milsbeek. De laatste burgemeester van het nog niet gefuseerde Gennep die in Gennep – in de oude ambtswoning naast het stadhuis – woonde, was Johannes Hubertus Gilissen, in de periode 1947-1973.

 

 

Reacties