Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Harmonie 200 jaar en springlevend

In het feestweekend 8, 9 en 10 juni ter ere van het 200 jarig jubileum van Unitas en Fidelitas stond op zaterdagavond de harmonie van Gennep centraal, daar waar het allemaal om begonnen is.

 

 

Door Anieta Janssen

 

 

Het begin van het concert werd ingeluid door een groep spelende kinderen in oudhollandse klederdracht, verwijzend naar de verjaardag van de vereniging. Unitas, eenheid en geheel, zoals ze op het podium zaten en speelden. Fidelitas , trouw en aanhang, de feesttent zat vol met mensen.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2116627218580519

 

 

Voor hen een gevarieerd programma van allerlei muziekstukken als Concerto for Alto, Battlefield en I Wish van Stevie Wonder. Soms ondersteund met vocalen van genodigden Erica Young en William Kersten. Manoek van Ooijen bracht een prachtige solo op trombone. Dat alles onder de professionele begeleiding van dirigenten Remy Beckers en Peter Beerkens.

 

 

En zoals het op een echte verjaardag hoort, kregen de jarigen een cadeautje. Een windorgel gemaakt door de Jacobsladder in de Milsbeek. Voorzitter Mat Rutten:

 

 

Voor de enorme inzet en extra repetities.

 

 

Opmerkelijk: van de 60 koppige harmonie blijken er 25 jeugdleden te zijn. Ze vierden hun 200 jaar bestaan en klinken springlevend.

 

 

Reacties