Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Harrie Smeets brengt zegen op Sacramentsdag in Gennep

Gennep

Harrie Smeets brengt zegen op Sacramentsdag

Op Sacramentsdag kwamen de gelovigen van Gennep samen om de aanwezigheid van Jezus in de eucharistie te vieren. Het werd een bijzondere dag vol verrassingen en inspiratie. Pastoor Guido Kessels sloot zijn preek af met de woorden: “Dat we als monstrans moeten zijn, ware dragers van Christus'”.

Op Sacramentsdag kwamen de gelovigen van Gennep samen om de aanwezigheid van Jezus in de eucharistie te vieren. Het werd een bijzondere dag vol verrassingen en inspiratie. Pastoor Guido Kessels sloot zijn preek af met de woorden: “Dat we als monstrans moeten zijn, ware dragers van Christus'”.

 

Deze oproep raakte de harten van de aanwezigen en zette de toon voor de rest van de viering.

 

Naast de jongerengroep, die de afgelopen winter intensief met elkaar had doorgebracht, was ook bisschop Harrie Smeets aanwezig. Zijn aanwezigheid was een grote verrassing voor velen. De parochianen verwelkomden hem met open armen na de mis. Ze kregen de gelegenheid om hem de hand te schudden en even met hem te spreken. Bisschop Smeets vierde mee en sprak aan het einde van de mis de aanwezigen toe, met zijn bekende scherpte en een vleugje humor.

 

Na de mis trokken de gelovigen gezamenlijk in processie naar het kerkplein, waar het Allerheiligste werd aanbeden. Hier nam bisschop Smeets afscheid en herinnerde hij kort aan zijn voorganger-deken Huisman, die altijd leek te zorgen voor goed weer tijdens buitenvieringen. Het samenzijn van de parochianen na afloop, onder het genot van een kop koffie en een koekje, was warm en hartelijk. Het illustreerde op prachtige wijze hoe levendig en hoopvol de parochiefederatie getuigt van de liefde van Christus.

 

De aanwezigheid van bisschop Smeets werd zeer gewaardeerd door de gelovigen. Ze waren onder de indruk van zijn toewijding en de manier waarop hij zijn lijden draagt. Ze zijn hem enorm dankbaar voor zijn komst en zegen voor de toekomst. De wens is dat ze in gebed met hem verbonden mogen blijven.

 

“Hoc est enim corpus meum…”

 

Deze woorden, uitgesproken door Jezus tijdens het Laatste Avondmaal, herinneren ons eraan dat we deelgenoot zijn van het lichaam van Christus. Sacramentsdag in Gennep heeft dit besef levendig gehouden en heeft de gelovigen geïnspireerd om ware dragers van Christus te zijn in de wereld.

 

 

Harrie Smeets

 

Bisschop Harrie Smeets is een bijzondere figuur binnen de geloofsgemeenschap. Zijn aanwezigheid op Sacramentsdag in Gennep zorgde voor een speciale en gedenkwaardige gebeurtenis. Bisschop Smeets staat bekend om zijn toewijding aan het geloof en zijn betrokkenheid bij de gelovigen.

 

Als bisschop speelt hij een belangrijke rol in het leiden en ondersteunen van de geloofsgemeenschap. Zijn komst naar Gennep, die als een verrassing kwam voor velen, toont zijn nabijheid en zorg voor de lokale parochianen. Hij nam de tijd om met de mensen in gesprek te gaan en hen persoonlijk te begroeten, waardoor een warme band tussen hem en de gelovigen werd gecreëerd.

 

Bisschop Smeets staat ook bekend om zijn scherpe geest en humor. Zijn toespraak aan het einde van de mis was inspirerend en raakte de harten van de aanwezigen. Hij wist op een toegankelijke manier de boodschap van het geloof over te brengen en zorgde voor een betekenisvolle ervaring tijdens Sacramentsdag.

 

Sacramentsdag

 

Sacramentsdag is een katholieke feestdag waarop de aanwezigheid van Jezus Christus in de eucharistie wordt gevierd. Gelovigen ontvangen tijdens de mis het lichaam en bloed van Christus in de vorm van brood en wijn. Het is een moment van verering, aanbidding en dankbaarheid, waarbij het geloof versterkt wordt en de liefde van Christus gevierd wordt.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...