Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Help jij de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?

Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineen geslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes.

 

Vooral een gemêleerd mengsel van bloemrijke planten helpt bij het herstellen van de natuurlijke omgeving en zorgt voor voedsel, schuil- en nestgelegenheid voor diverse insecten (in het bijzonder de wilde bijen), vogels en kleine zoogdieren.

 

Gratis bloemzaad en advies

 

Wil je een bloeiende (akker)rand, een strookje, overhoekje of ander stukje grond realiseren, dan kun je tot 22 april 2017 een aanmeldformulier opvragen bij IKL via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl. Dit formulier kunt u ook rechtstreeks downloaden via www.gennep.nl/bloemzaad.

 

Na ontvangst van het ingevulde formulier krijg je een bevestiging dat je het bloemzaad, gratis beschikbaar gesteld door gemeente Gennep, op 5 mei 2017 kunt ophalen. Samen met de Plattelandscoöperatie zorgt IKL ook voor een gedegen advies ter plekke.

 

Zaaien in mei brengt bloeiende zomermaanden

 

Als je het zaad in de maand mei zaait, wordt je (en je omgeving) in de zomermaanden getrakteerd op een prachtig bloeiend lint door het Gennepse landschap. De bijen en vlinders zullen je enthousiast en dankbaar begroeten!

 

Meer landschapsvragen?

 

Ook voor andere landschapsvragen rond inrichting en beheer kun je terecht bij het samenwerkingsverband stichting IKL-Plattelandscoöperatie. Via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl horen zij graag wat uw landschapsdromen voor de gemeente Gennep zijn.

 

 

Reacties