Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bijen

Gennep

Help jij de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?

Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineen geslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes.

 

Vooral een gemêleerd mengsel van bloemrijke planten helpt bij het herstellen van de natuurlijke omgeving en zorgt voor voedsel, schuil- en nestgelegenheid voor diverse insecten (in het bijzonder de wilde bijen), vogels en kleine zoogdieren.

 

Gratis bloemzaad en advies

 

Wil je een bloeiende (akker)rand, een strookje, overhoekje of ander stukje grond realiseren, dan kun je tot 22 april 2017 een aanmeldformulier opvragen bij IKL via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl. Dit formulier kunt u ook rechtstreeks downloaden via www.gennep.nl/bloemzaad.

 

Na ontvangst van het ingevulde formulier krijg je een bevestiging dat je het bloemzaad, gratis beschikbaar gesteld door gemeente Gennep, op 5 mei 2017 kunt ophalen. Samen met de Plattelandscoöperatie zorgt IKL ook voor een gedegen advies ter plekke.

 

Zaaien in mei brengt bloeiende zomermaanden

 

Als je het zaad in de maand mei zaait, wordt je (en je omgeving) in de zomermaanden getrakteerd op een prachtig bloeiend lint door het Gennepse landschap. De bijen en vlinders zullen je enthousiast en dankbaar begroeten!

 

Meer landschapsvragen?

 

Ook voor andere landschapsvragen rond inrichting en beheer kun je terecht bij het samenwerkingsverband stichting IKL-Plattelandscoöperatie. Via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl horen zij graag wat uw landschapsdromen voor de gemeente Gennep zijn.

 

 

Verwant

Gennep

Op maandag 3 april 2023 wordt er een bewonersavond georganiseerd in Gennep Oost om het idee van een wijkplatform te bespreken. Het doel van...

Gennep

Op 18 april 2023 organiseert vakbond FNV een bijeenkomst in Gennep om mensen bij te praten over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. De bijeenkomst...

Gemeente Gennep

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 25 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Inwoners van de gemeente Gennep kunnen vanaf deze dag gedurende ruim een week gratis compost...