Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

KEC Ganapja Gennep

Gennep

Elckerlyc genomineerd voor Verkeersplein

De Openbare Jenaplanschool Elckerlyc in Gennep is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Dit initiatief biedt scholen de mogelijkheid om hun leerlingen in een veilige omgeving ervaring op te laten doen met verschillende verkeerssituaties. Stem snel via de link op Gennep.News!

De Openbare Jenaplanschool Elckerlyc in Gennep is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Dit initiatief biedt scholen de mogelijkheid om hun leerlingen in een veilige omgeving ervaring op te laten doen met verschillende verkeerssituaties.

 

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, is het belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te werven. Mensen kunnen tot uiterlijk 26 mei stemmen via anwb.nl/wineenverkeersplein.

 

De verkeersveiligheid rondom de school is matig. Het schoolgebouw Ganapja herbergt drie scholen, waardoor er veel verkeer is bij het wegbrengen en ophalen van de leerlingen. Sommige onveilige situaties doen zich voor wanneer taxi’s het fietspad kruisen en fietsers en voetgangers dezelfde stoep moeten gebruiken.

 

Automobilisten parkeren soms niet in de daarvoor bestemde parkeervakken of staan stil op het zebrapad. Dit alles kan gevaarlijke situaties opleveren voor de leerlingen.

 

Kinderen die uit de buurt komen, gaan op de fiets of lopend naar school. Kinderen worden ook met taxi’s en auto’s gebracht.

 

Ook zijn er behoorlijk wat gevaarlijke verkeerssituaties in Gennep.

 

“De helft van de leerlingen gaat straks buiten het dorp naar de middelbare school.”

 

Volgens Elckerlyc is het ANWB Verkeersplein zeer welkom, omdat het de leerlingen in een veilige omgeving praktijklessen biedt om hun verkeersvaardigheden te vergroten.

 

“Met drie scholen in een gebouw bereiken we veel kinderen, zoals leerlingen uit laaggeschoolde gezinnen, die verkeer vanuit huis niet meekrijgen.”

 

De school heeft aangegeven het ANWB Verkeersplein als praktijklessen op te nemen in de verkeerslessen.

 

“Zo kunnen de leerlingen direct ervaren hoe het is om in verschillende verkeerssituaties te fietsen of te lopen.”

 

Het initiatief van de ANWB om in iedere provincie een verkeersplein aan een basisschool te geven, is waardevol voor de verkeersveiligheid van kinderen. Bijna 450 scholen uit heel Nederland hebben zich voor deze actie aangemeld, wat aangeeft hoe belangrijk verkeersveiligheid is voor scholen en ouders.

 

Hoe meer stemmen de school ontvangt, hoe groter de kans dat zij het ANWB Verkeersplein zullen winnen.

 

Het ANWB Verkeersplein biedt scholen de mogelijkheid om hun leerlingen op een praktische manier te laten kennismaken met verschillende verkeerssituaties. Het doel hiervan is om kinderen bewust te maken van verkeersveiligheid en hen praktische vaardigheden bij te brengen. Het initiatief is dan ook zeer welkom bij basisscholen, waar verkeerseducatie een belangrijk onderdeel van het curriculum is.

 

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

In Gennep wordt inclusief onderwijs een realiteit met groen licht voor nieuwe lokalen bij het Kind Expertise Centrum Ganapja. Bezorgdheid over financiële haalbaarheid blijft,...

Gemeente Gennep

In Gennep werden het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder beboet voor rijden onder invloed, waarmee de gemeente...

Ganapja

Op 30 december ontving het bestuur van Genneps Gewiekste de Ganapja, een gemeentelijke onderscheiding, voor hun vierjarige toewijding aan het bloeiende evenement. Het beeldje,...