Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

KEC Ganapja Gennep

Gennep

Elckerlyc genomineerd voor Verkeersplein

De Openbare Jenaplanschool Elckerlyc in Gennep is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Dit initiatief biedt scholen de mogelijkheid om hun leerlingen in een veilige omgeving ervaring op te laten doen met verschillende verkeerssituaties. Stem snel via de link op Gennep.News!

De Openbare Jenaplanschool Elckerlyc in Gennep is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Dit initiatief biedt scholen de mogelijkheid om hun leerlingen in een veilige omgeving ervaring op te laten doen met verschillende verkeerssituaties.

 

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, is het belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te werven. Mensen kunnen tot uiterlijk 26 mei stemmen via anwb.nl/wineenverkeersplein.

 

De verkeersveiligheid rondom de school is matig. Het schoolgebouw Ganapja herbergt drie scholen, waardoor er veel verkeer is bij het wegbrengen en ophalen van de leerlingen. Sommige onveilige situaties doen zich voor wanneer taxi’s het fietspad kruisen en fietsers en voetgangers dezelfde stoep moeten gebruiken.

 

Automobilisten parkeren soms niet in de daarvoor bestemde parkeervakken of staan stil op het zebrapad. Dit alles kan gevaarlijke situaties opleveren voor de leerlingen.

 

Kinderen die uit de buurt komen, gaan op de fiets of lopend naar school. Kinderen worden ook met taxi’s en auto’s gebracht.

 

Ook zijn er behoorlijk wat gevaarlijke verkeerssituaties in Gennep.

 

“De helft van de leerlingen gaat straks buiten het dorp naar de middelbare school.”

 

Volgens Elckerlyc is het ANWB Verkeersplein zeer welkom, omdat het de leerlingen in een veilige omgeving praktijklessen biedt om hun verkeersvaardigheden te vergroten.

 

“Met drie scholen in een gebouw bereiken we veel kinderen, zoals leerlingen uit laaggeschoolde gezinnen, die verkeer vanuit huis niet meekrijgen.”

 

De school heeft aangegeven het ANWB Verkeersplein als praktijklessen op te nemen in de verkeerslessen.

 

“Zo kunnen de leerlingen direct ervaren hoe het is om in verschillende verkeerssituaties te fietsen of te lopen.”

 

Het initiatief van de ANWB om in iedere provincie een verkeersplein aan een basisschool te geven, is waardevol voor de verkeersveiligheid van kinderen. Bijna 450 scholen uit heel Nederland hebben zich voor deze actie aangemeld, wat aangeeft hoe belangrijk verkeersveiligheid is voor scholen en ouders.

 

Hoe meer stemmen de school ontvangt, hoe groter de kans dat zij het ANWB Verkeersplein zullen winnen.

 

Het ANWB Verkeersplein biedt scholen de mogelijkheid om hun leerlingen op een praktische manier te laten kennismaken met verschillende verkeerssituaties. Het doel hiervan is om kinderen bewust te maken van verkeersveiligheid en hen praktische vaardigheden bij te brengen. Het initiatief is dan ook zeer welkom bij basisscholen, waar verkeerseducatie een belangrijk onderdeel van het curriculum is.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De aangekondigde kap van de paardenkastanjeboom aan de Spoorstraat heeft geleid tot een verdeelde reactie onder de inwoners van Gennep. Terwijl sommige inwoners pleiten...

Ven-Zelderheide

Op maandag 29 mei werden twee bijzondere inwoners uit de gemeente Gennep geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de onderscheidingen uit...

Gemeente Gennep

Het maaibeheer in de gemeente Gennep is onderwerp van discussie. Sommige mensen pleiten voor het behoud van bloeiende bermen, terwijl anderen de nadruk leggen...

Gennep

Binnenkort zullen er werkzaamheden van start gaan om de verkeersveiligheid op het Spoorwegje en rondom de rotonde Brabantweg-Spoorstraat-Heijenseweg in Gennep te verbeteren. Deze maatregelen...