Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Memori emeritus deken Huisman

Deken Huisman

Deken Huisman’s 100ste geboortedag

Op 10 mei 2024 herdenkt Gennep de 100ste geboortedag van Deken Everardus Huisman. Bekend om zijn warme betrokkenheid, vierde hij het leven van jong en oud. Een korte dienst bij zijn graf, geleid door kapelaan Slaven, staat gepland om 17.00 uur.

Op vrijdag 10 mei 2024 zullen de inwoners van Gennep samenkomen. Ze zullen de 100ste geboortedag van Deken Everardus Huisman herdenken, exact een eeuw na zijn geboorte in het Gelderse Gendt.

 

De plechtigheid zal plaatsvinden om 17.00 uur bij zijn graf, gelegen nabij de oude Martinustoren.

 

Deken Huisman

 

Deken Huisman, die decennialang een centrale rol speelde in Gennep, aanvaardde in 1982 het ambt van pastoor/deken van de stad. Gedurende zijn ambtstermijn en daarna bleef hij een vertrouwd gezicht en een geliefde persoonlijkheid voor velen in de gemeenschap.

 

Gedurende zijn leven stond Deken Huisman bekend om zijn warme betrokkenheid bij de inwoners van Gennep, van jong tot oud. Hij was een graag geziene gast bij talloze gelegenheden, waar hij genoot van de gezelligheid en de interactie met anderen.

 

Nalatenschap

 

Zijn wekelijkse bijdragen aan de Maas- en Niersbode in de vorm van Plukkertjes boden reflectie en inspiratie aan de lezers, terwijl zijn televisieprogramma Een Woord tot Bezinning een breder publiek bereikte.

 

Naast zijn pastorale taken was Deken Huisman actief betrokken bij diverse lokale evenementen en festiviteiten, waar hij altijd een sfeer van vreugde en verbondenheid bracht. Zijn overlijden in november 2017 betekende het einde van een tijdperk, maar degenen die hij heeft geraakt, blijven zijn nalatenschap in hun harten levend houden.

 

100ste geboortedag

 

Ter ere van zijn 100ste geboortedag zullen inwoners van Gennep samenkomen om zijn leven te vieren en zijn bijdrage aan de gemeenschap te herdenken. Kapelaan Slaven Brajkovic zal de korte dienst bij zijn graf leiden.

 

Voor meer informatie over deze herdenkingsbijeenkomst kunnen geïnteresseerden contact opnemen met kapelaan Slaven via 0485-511888.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering van Deken Everardus Huisman’s leven en nalatenschap op vrijdag 10 mei 2024 om 17.00 uur.

 

In memoriam: Deken Huisman

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...