Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Herdenking in teken overlijden Tom Renouf en Adriaan de Winter

De Wapenbroeders Venray – Gennep en Stichting Veritable hebben vandaag, zondag 12 februari, met een baniergroet en kranslegging de bevrijding van Gennep door de Schotten van de 51ste Highland Division, nu 72 jaar geleden herdacht. Speciale aandacht was er voor de vorig jaar overleden oud-strijder Tom Renouf en oorlogsveteraan Adriaan de Winter uit Milsbeek.

 

 

De eerste baniergroet en kranslegging vond plaats bij de Barmhartige Samaritaan bij de Highlandersbridge over de Niers. Hierna vertrok de delegatie in oude militaire voertuigen naar de begraafplaats in Ottersum waar een krans en bloemen werden gelegd bij de acht Britse en een Nederlands oorlogsgraf.

 

 

Speciale aandacht was er deze keer voor de op 23 juni 1940 in het Franse Oije-Plage overleden Wim Hendriks uit Ven-Zelderheide. De op 20 augustus in 1918 geboren Wim is daar op 21-jarige leeftijd aan zijn verwondingen overleden. Bij Duinkerken in het nauw gedreven kon hij met 1500 anderen in een vrachtboot ontsnappen aan de oprukkende Duitsers. De Luftwaffe raakte het schip echter midscheeps met als gevolg vele gewonden onder wie Wim Hendriks die naderhand in het ziekenhuis op 23 juni 1940 aan zijn verwondingen is overleden.

De laatste herdenkingsceremonie was op op de Britse oorlogsbegraafplaats achter de Milsbeekse kerk. Daar legde ook burgemeester Peter de Koning namens de gemeente Gennep bloemen.

 

(Auteur & Fotos: Frans Thonen)

Reacties