Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Herinrichting Petershuis 2023

Gennep

Herinrichting Petershuis

Museum Het Petershuis sluit tijdelijk voor herinrichting en heropent op 6 november met een vernieuwde presentatie van Gennep’s erfgoed en een tijdelijke expositie van kunstenaar Christa Schumacher. Meer informatie op Gennep.News.

Na een succesvolle zomerexpositie over het leven en werk van beeldhouwer Peter Roovers heeft Museum Het Petershuis besloten om tijdelijk de deuren te sluiten. De heropening staat gepland op 6 november, en de bezoekers kunnen zich verheugen op een volledig vernieuwd museum.

 

De sluiting van het museum is het gevolg van een grondige herinrichting. De presentatie van historische voorwerpen uit de rijke geschiedenis van Gennep en de omliggende dorpen zal een frisse uitstraling krijgen. Deze vernieuwing omvat niet alleen een herziening van de vitrines en lades volgens de nieuwste normen voor de presentatie van cultureel historisch erfgoed, maar ook de toevoeging van interactieve elementen die de bezoekers achtergrondinformatie zullen verschaffen over de tentoongestelde artefacten.

 

Tegelijkertijd is er de Archeoroute Limburg, een 33 kilometer lange fietsroute langs archeologische locaties in en rond de gemeente Gennep. Deze route is sinds augustus beschikbaar en kan worden gedownload op smartphones. Onderweg zijn er 14 clips die het verhaal van Gennep vertellen, wat naadloos aansluit op de nieuwe presentatie in het museum. Bezoekers kunnen vanaf 5 november in Het Petershuis een routekaart en informatieboekje aanschaffen en, indien nodig, tegen een borg een powerbank lenen om hun telefoon onderweg op te laden.

 

Archeologische fietsroute

 

Naast de permanente erfgoedpresentatie zal het museum blijven verrassen met tijdelijke exposities. Vanaf 6 november zal het werk van de Belgische kunstenaar Christa Schumacher te bewonderen zijn. Haar kunstwerken, geïnspireerd door de natuur, beloven een boeiende toevoeging te zijn aan het vernieuwde museum. Dit biedt nog een extra reden om Museum Het Petershuis opnieuw te bezoeken.

 

Noteer 6 november in je agenda en kom langs om het vernieuwde museum en de prachtige kunst van Christa Schumacher te ontdekken. Wij verwelkomen u graag en kijken uit naar een inspirerende reis door de geschiedenis en kunst.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...