Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Herinrichting Vogelbuurt: 44 bomen gekapt

In de Vogelbuurt in Gennep worden in 2023 werkzaamheden uitgevoerd met het doel de klimaatbestendigheid en de leefomgeving te verbeteren. Deze werkzaamheden beginnen in de week van 16 januari 2023 met het kappen van 44 bomen die aangemerkt zijn als kansarm of kansloos. Deze bomen zijn gemarkeerd met een blauwe stip.

 

 

Na deze eerste fase zullen tussen mei en december 2023 de werkzaamheden voor de reconstructie van de Vogelbuurt beginnen. Hierbij zal er gestreefd worden om zoveel mogelijk nieuwe, kansrijke bomen aan te planten. Vanwege ruimtegebrek zal er echter maar plaats zijn voor maximaal 34 nieuwe bomen.

 

 

Leefomgeving

 

 

Het is belangrijk te realiseren dat de beslissing om deze bomen te kappen is genomen na overleg tussen de gemeente en de betrokken experts. Het verwijderen van bomen kan een emotionele reactie oproepen, maar het is belangrijk te onthouden dat het kappen van deze bomen noodzakelijk is voor de verbetering van de leefomgeving in de Vogelbuurt. Gemeente Gennep:

 

 

Daarna planten we zoveel mogelijk nieuwe, kansrijke bomen aan.

 

 

Voor meer informatie over de herinrichting van de Vogelbuurt, verwijzen we naar de website van de gemeente Gennep (klik!)

 

 

Reacties