Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Martinushof

Gennep

(Her)ontdek de omgeving!

De zomervakantie loopt dan misschien ten einde, dat heerlijke gevoel mag nog wel even blijven! Met deze zes tips van Liefde voor Limburg is het eindeloos genieten van de zomer.

 

 

We zijn ook heel benieuwd naar jouw ultieme tip! We hebben vast het een en ander tekort gedaan dus voel je vrij de lijst aan te vullen: mail redactie@Gennep.News!

 

 

1. Maasduinen

 

 

De natuur van de Limburgse Maasduinen is uniek, met heide-, stuifzand-, boslandschappen en natuurlijk de rivier de Maas. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes uitgezet voor iedereen. Wandelen met kleine kinderen? Probeer dan eens de Lammetjesroute (1 km) op de Bergerheide.

 

 

Tijdens de route leren kinderen van alles over schapen, heidebeheer en natuur.

 

 

Voor een leuk ommetje van ongeveer een uur wandel je bijvoorbeeld de Sint Jansberg route (6 km) die je over de Mookerheide leidt. Zin in een pittigere wandeling? Wandel dan bijvoorbeeld een deel van het Pieterpad. Deze routes en de mogelijkheid je eigen route uit te stippelen vind je op liefdevoorlimburg.nl.

 

 

2. Ruiters en menners

 

 

Bij Heijen ligt een prachtig uitgestrekt gebied van bossen, heide en vennen. Geen wonder dus je daar bij Bergemo terecht kunt voor allerlei paarden- en ponyactiviteiten.

 

 

Loop eens mee met de rondleiding op de manege, boek een huifkartocht, een buitenrit of laat de kinderen kennismaken met het rijden op een pony.

 

 

Het is zelfs mogelijk voor kinderen tot 15 jaar een dag(deel) een eigen pony te verzorgen!

 

 

Op 16 en 17 september 2017 openen allerlei maneges, waaronder Bergemo in Heijen, hun deuren zodat je kennis kunt maken met pony’s, paarden en alles wat daar bij komt kijken.

 

 

3. Muziek voor de oren

 

 

Op zaterdag 26 augustus ga je bij Roepaen in Ottersum terug in de tijd met Woodstock@Roepaen. Het festival is een ode aan de muzikale goden van vroeger.

 

 

Muzikanten kruipen in de huid van hun helden. De binnenplaats van het klooster wordt omgetoverd tot een hippieparadijs.

 

 

De coverbands zie optreden zijn The Rolling Stones, The Eagles, Carlo Santa Tribute en Sly & The Family Stone.

 

 

4. Hapje en drankje

 

 

Geniet van dat heerlijke vrije vakantiegevoel, van even niet letten op wat je eet.

 

 

De enige vraag is: waar eten we vanavond? Reserveer eens een tafeltje bij de Heeren van Heukelom in Afferden. In 2015 werd het verkozen tot leukste restaurant van de gemeente Bergen!

 

 

5. Waterpret

 

 

Wil je meegevoerd worden op een sensationele wildwaterbaan, meedeinen op golven of snorkelen tussen tropische vissen? Breng dan zeker een bezoek aan Aqua Mundo Het Heijderbos.

 

 

Eens iets anders proberen?

 

 

Wasserstraelen, het fitnessbad net over de grens in Duitsland, is met zijn negen (!) verschillende bassins voor jonge en oudere badgasten leuk. Bij zonnige dagen kun je je hart ophalen bij Waldfreibad Walbeck: het heerlijke openluchtbad met grote zonneweide.

 

 

In de laatste week van de zomervakantie is er extra recreatief zwemmen bij Pica Mare in Gennep op maandag 21 augustus en woensdag 23 augustus van 13.00 tot 15.30 uur.

 

 

Natuurlijk met de survivalbaan in het wedstrijdbad.

 

 

6. Kunst kijken

 

 

Als je nog wilt genieten van kunst en cultuur, ben je bij Museum het Petershuis in Gennep aan het goede adres.

 

 

Tot het einde van augustus kun je de wisseltentoonstelling ter gelegenheid van de herdenking van 400 jaar historisch Stadhuis in Gennep nog bekijken.

 

 

Bezoek de website www.liefdevoorlimburg.nl, download de gratis app of volg Liefde voor Limburg op Facebook voor leuke uittips.

 

 

Verwant

Column

Benieuwd naar de laatste inzichten van Dwarsliggert? In zijn meest recente column Sloopkogel werpt hij een kritische blik op de delicate balans tussen vooruitgang...

Gennep

In het Land van Cuijk en Maasduinen hebben het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer een succesvolle aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs gehad. Brugklasleerlingen en ouders konden...

Regio

Ontdek de hernieuwde pracht van Jachtslot Mookerheide tijdens de Open Landgoeddag op 21 april. Na jaren van zorgvuldige restauratie heropent het Rijksmonument haar deuren...

Gennep

In museum Het Petershuis tonen architect Wim Kol en kunstenaar Gonda van der Zwaag een boeiende expositie tot 20 mei. Kol pleit voor een...