Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Het mag weer: Niersjaarsduik 2023!

Ben jij klaar om het nieuwe jaar op een frisse en uitdagende manier te beginnen? Dan is de Niersjaarsduik bij de Gennepermolen in Gennep op 1 januari 2023 iets voor jou! Na twee verloren jaren vanwege de coronapandemie is de Niersjaarsduik eindelijk weer mogelijk. Kijk voor meer informatie op Gennep.News!

Ben jij klaar om het nieuwe jaar op een frisse en uitdagende manier te beginnen? Dan is de Niersjaarsduik bij de Gennepermolen in Gennep op 1 januari 2023 iets voor jou! Na twee verloren jaren vanwege de coronapandemie is de Niersjaarsduik eindelijk weer mogelijk.

 

 

Trek je zwemkleding aan en spring vanaf de vlonder de ijskoude Niers in voor ‘De duik der duiken’. Inschrijven kan al via het inschrijfformulier (klik!), of ter plaatse op de dag zelf. Maar het is handiger om vooraf aan te melden zodat de organisatie een inschatting kan maken van het aantal deelnemers en de benodigde hoeveelheid erwtensoep, chocolademelk en kruidenbitter. En het scheelt jou onnodig wachten in de kou!

 

 

Omkleden

 

 

Je kunt je omkleden in tenten. Neem een ruime badjas mee als je gesteld bent op privacy tijdens het omkleden. Neem ook zeker een handdoek en badjas mee en draag deze tijdens de warming up om niet te veel af te koelen. Pas na het startschot verder ontkleden om niet af te koelen. Zo ga je warm het water in en koel je nauwelijks af. Zorg ervoor dat je na de duik zo snel mogelijk je warme kleren aantrekt en ga dan pas naar de welverdiende erwtensoep.

 

 

Ludiek verkleed gaan mag ook, zolang je wel aan je veiligheid denkt. Zorg ook voor schoeisel, want op blote voeten door het zand en het uit het water komen bij de trap is niet prettig (en je bent tenslotte geen pinguïn). Nadere instructies volgen ter plaatse.

 

 

Houd er rekening mee dat het meestal behoorlijk fris is op 1 januari. De gevoelstemperatuur bepaalt hoe koud het voelt, en volgens de voorspellingen zal het weer rond de 10°C zijn op 1 januari 2023.

 

 

Foto: Frank Weren

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...