Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Het Niersdal heeft een JOP

Wethouder Peter Lucassen heeft met Reke Schoenmakers als vertegenwoordiger van een groep jongeren in het Nierspark officiëel de jongeren ontmoetingsplaats (JOP) geopend. Met deze groene container in de schaduw van de Martinuskerk hoopt de gemeente Gennep de overlast van rondhangende groepen jongeren in het centrum van Gennep zoveel mogelijk te beperken.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Het mooie weer en de warme zomeravonden van de laatste jaren zorgen er voor dat iedereen langer van het buitenleven kan genieten. Ook jongeren zijn dan nog laat op pad en laten zich, tot ongenoegen van velen, veelvuldig horen. Dat heeft tot veel overlast geleid onder meer op het Ellen Hoffmannplein in het centrum van Gennep en in het Nierspark.

 

 

Overlast

 

 

Paul Rongen, een van de bewoners aan dit fraaie mozaïkplein heeft zich ingespannen om paal en perk aan deze overlast te stellen en regelmatig namens de bewoners gesprekken met de jongeren aangeknoopt. Hij hoopt dat de JOP-plaats in het Nierspark, die in samenspraak met de jongeren, de jongerenwerkers, de Boa’s en de gemeente is gekozen, een stap in de goede richting is in de strijd tegen die overlast.

 

 

 

 

We kunnen jongeren niet verbieden om zich ergens op te houden maar bij overlast wel waarschuwen en indien nodig een prent uitdelen.

 

 

Zegt een van de blauwe handhavers van de gemeente Gennep. De jongeren op hun beurt geven aan best wel tevreden te zijn met deze groene ijzeren container die is voorzien van bankjes en een afvalbak, alhoewel concrete afspraken over het gebruik nog ter plekke gemaakt moeten worden. Geen rotzooi maken en geen overlast veroorzaken vinden de jongeren op papier bijvoorbeeld vanzelfsprekend maar of dat in werkelijkheid ook zo uitpakt, zal de praktijk moeten uitwijzen. In ieder geval is een duidelijke rol voor jongerenwerkers en handhavers nodig om de jongeren een handje op weg te helpen.

 

 

Rongen hoopt dat met het besluit van de gemeente om de JOP in het Nierspark te plaatsen de overlast van jongeren op het Ellen Hoffmannplein nu grotendeels van de baan is.

 

 

Ongepast

 

 

Omwonenden van het Nierspark daarentegen zijn volgens Dory Murray op z’n zachtst gezegd niet gelukkig met deze locatie. Mede doordat bezwaarschriften richting gemeente zijn gegaan, wordt de opening van deze JOP zelfs als ongepast ervaren. Vraag is ook of het Waterschap zomaar akkoord gaat met zo’n ‘obstakel’ in het winterbed van de Niers. Jongerenwerker van de gemeente Jasper Jacobs geeft aan de container wel zo te verwijderen is, mocht dat nodig zijn.

 

 

 

 

Reacties