Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Historisch Weekend opent met Stadhuislied

De viering van 400 jaar stadhuis Gennep tijdens het Historisch Weekend, vandaag en morgen 1 en 2 juli. Hoe kan dat passender beginnen dan met het zingen van stadhuislied voor het vier eeuwen stadhuis.

 

 

 

 

Stichting Doejemee heeft het scholenproject opgezet samen met dans- en musicalschool Milsbeek, TSP Gennep en Studio 49 is er door de jeugd een flitsende flashmob ingestudeerd waarin het 400 jaar oude Gennepse stadhuis centraal staat. Na een kort woordje van Ernst Lamers als woordvoerder van SumMmertime Gennep en jubileumcommissie 400 jaar stadhuis Gennep en een korte speech van burgemeester Peter de Koning ging deze flashmob van start en daarmee de festiviteiten rond dit jubileumweekend.

 

 

 

 

Ondanks dat de weersvooruitzichten in ieder geval voor vandaag er niet heel echt goed uitzien was er bij de opening veel publiek op de been. Wellicht dat de 8 worsten die door Ernst Lamers volgens goed gebruik aan de H. Clara waren opgedragen de weergoden gunstig zullen stemmen. De historische markt in de kern van Gennep, de zalmschouw en de roofvogelshow op het Jan Lindersplein zijn – weer of geen weer – een bezoekje vandaag en morgen meer dan waard.

 

 

(Auteur en foto: Frans Thonen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summmertime

 

Reacties