Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

MFC De Goede Herder Gennep

Gennep

Lezing ‘Enkeltje Venray’ in Gennep

Op woensdag 7 juni zal Harry Frencken een lezing genaamd Enkeltje Venray verzorgen in De Goede Herder, gelegen aan het Europaplein 1 in Gennep. Deze lezing wordt georganiseerd op uitnodiging van de Historische Kring Maas en Niers. Meer informatie op Gennep.News.

Op woensdag 7 juni zal Harry Frencken een lezing genaamd Enkeltje Venray verzorgen in De Goede Herder, gelegen aan het Europaplein 1 in Gennep. Deze lezing wordt georganiseerd op uitnodiging van de Historische Kring Maas en Niers.

 

Harry Frencken, voormalig psychiatrisch verpleegkundige en docent verpleegkunde in St. Servatius in Venray, zal tijdens de lezing een beeld schetsen van de zorg voor psychiatrische patiënten in Limburg door de eeuwen heen. Hierbij zal de nadruk liggen op de geschiedenis van de twee psychiatrische instellingen in Venray.

 

De lezing zal ingaan op de oorsprong van deze instellingen in Venray en de gebeurtenissen die eraan voorafgingen. Daarnaast zal Frencken de toegepaste behandelingen bespreken en de ontwikkeling van de zorg voor psychiatrische patiënten door de tijd heen. De lezing zal eindigen met een beschrijving van de hedendaagse situatie op dit gebied.

 

Harry Frencken heeft gedurende 40 jaar gewerkt in Sint Servatius in Venray, eerst als psychiatrisch verpleegkundige en later als docent verpleegkunde. Momenteel is hij vrijwilliger in het Museum voor Psychiatrie in Venray en geeft hij lezingen over de geschiedenis van de psychiatrie.

 

De lezing is gratis toegankelijk voor leden van de Historische Kring Maas en Niers. Niet-leden kunnen de lezing bijwonen tegen betaling van € 5,-.

 

De lezing Enkeltje Venray biedt een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van de zorg voor psychiatrische patiënten in Limburg, met specifieke aandacht voor Venray. Het belooft een interessante en informatieve middag te worden voor zowel leden als niet-leden die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

 

Verwant

Regio

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht over een reeks woninginbraken in de regio Venray-Gennep, heeft de politie vier tips gekregen. Deze tips...

Gemeente Gennep

Dinsdagavond zal het televisieprogramma Opsporing Verzocht om 20:30 uur op NPO2 aandacht besteden aan een reeks woninginbraken en pogingen daartoe die zich begin dit...

Gennep

In Gennep is in februari gestart met de verbouwing van een voormalig Rabobank-gebouw aan de Zandstraat 62-64. Het pand zal worden omgebouwd tot politiepost...

Gennep

FNV Limburg Noord heeft een meldpunt geopend om te onderzoeken hoeveel mensen in de regio problemen ondervinden met de bereikbaarheid van zorgverleners. Naar aanleiding...