Agenda
Volg ons
Shared Space
 

‘Hoor ik daar geblaf?’

Steeds meer gemeenten schaffen de verplichte belasting voor honden af. In 201 van de 355 gemeenten wordt de belasting nog wél geheven. Hoe zit dat in Gennep?

 

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hier betalen we nog steeds belasting voor onze viervoeters. Even veel als vorig jaar. In 2019 betaal je ook €55,32 per jaar voor Fikkie. Iets meer dan in gemeente Mook en Middelaar. Gemeente Bergen heft geen hondenbelasting.

 

 

Het gemiddelde bedrag in gemeenten die nog aan hondenbelasting doen is €76,-. Daar zitten we dus wel onder.

 

 

Controleurs

 

 

Begin juni 2019 gaan controleurs in gemeente Gennep weer huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Deze controles worden uitgevoerd door Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW). De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daar gerust naar.

 

 

Ssst… Daar is de inspecteur van de hondenbelasting

 

 

Algemene middelen

 

 

In principe gaat de opbrengst van de hondenbelasting naar de algemene middelen. Gemeenten mogen dit dus vrij besteden. Ook de aanleg van hondenuitlaatplekken valt daaronder.

 

 

Bestuurlijke boete

 

 

BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer honden niet hebben aangegeven, dit zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

 

 

BsGW

 

 

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via de persoonlijke pagina op de website bsgw.nl. Log in met uw DigiD. De melding is dan direct geregeld. Je kunt een hond ook telefonisch aanmelden via de BsGW-telefoon: 088 – 8420 420.

 

 

Meer informatie over de hondenbelasting vindt je op bsgw.nl.

 

 

Reacties