Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Hooiruiters bij het Duits Lijntje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

Hooiruiters bij het Duits Lijntje

IVN Maas en Niers zet zich in voor natuurbeleving voor jong en oud. De Landschapsbeheergroep maakte begin oktober drie “hooiruiters”. Deze zijn opgezet in het IVN-weitje op de hoek van de Siebengewaldseweg en het Duits Lijntje.

Bij de bosploeg lagen nog een aantal mooie staken. Die zijn met hulp van leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep in het kader van de natuurwerkmiddag op maat gezaagd. Na het aanbrengen van de nodige lussen van stevige ijzerdraad (volgens grootvaders recept) waren ze gereed om in het weitje te plaatsen. De bedoeling is dat de hooiruiters er in de winterperiodes staan.

De hooiruiters zorgen niet alleen een mooi nostalgisch plaatje, ook dienen ze de komende maanden als muizenruiters. Dat zijn schuil- en voedselplekken voor muizen en kleine marterachtigen zoals de wezel, hermelijn en de bunzing. Regelmatig zal IVN wat noten, kastanjes, mais en granen onder de ruiters strooien als wintervoer voor de muizen. Door de aanwezigheid van de muizen is het weitje ook een aantrekkelijk gebied voor uilen en andere muizen etende vogelsoorten, zoals de torenvalk en buizerd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Regio

Leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer hebben een succesvolle uitwisseling gehad met Duitse partnerscholen. Ze bezochten Kleve en Goch, leerden nieuwe woorden en culturen kennen....

Gemeente Gennep

Feest, drie scholen in de regio Gennep vieren succesvolle examenuitslagen. Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer verwelkomen geslaagden feestelijk. Trots en vreugde overheersen. Diploma-uitreikingen volgen binnenkort.