Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Hooiruiters bij het Duits Lijntje

Hooiruiters bij het Duits Lijntje

IVN Maas en Niers zet zich in voor natuurbeleving voor jong en oud. De Landschapsbeheergroep maakte begin oktober drie “hooiruiters”. Deze zijn opgezet in het IVN-weitje op de hoek van de Siebengewaldseweg en het Duits Lijntje.

Bij de bosploeg lagen nog een aantal mooie staken. Die zijn met hulp van leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep in het kader van de natuurwerkmiddag op maat gezaagd. Na het aanbrengen van de nodige lussen van stevige ijzerdraad (volgens grootvaders recept) waren ze gereed om in het weitje te plaatsen. De bedoeling is dat de hooiruiters er in de winterperiodes staan.

De hooiruiters zorgen niet alleen een mooi nostalgisch plaatje, ook dienen ze de komende maanden als muizenruiters. Dat zijn schuil- en voedselplekken voor muizen en kleine marterachtigen zoals de wezel, hermelijn en de bunzing. Regelmatig zal IVN wat noten, kastanjes, mais en granen onder de ruiters strooien als wintervoer voor de muizen. Door de aanwezigheid van de muizen is het weitje ook een aantrekkelijk gebied voor uilen en andere muizen etende vogelsoorten, zoals de torenvalk en buizerd.

Reacties