Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Mikado Gennep Stiemensweg

Gennep

Huisvestingsprobleem Mikado

De gemeenteraad staat voor een belangrijke beslissing over de huisvesting van Mikado. Volgens velen is de beste oplossing om Mikado aan te sluiten bij het KEC, bij voorkeur in hetzelfde pand. Meer informatie op Gennep.News.

De gemeenteraad van Gennep staat voor een belangrijke beslissing over de huisvesting van Mikado. Volgens schoolleiders, bestuurders en leerkrachten van Mikado en het KEC (Kind Expertise Centrum) is de beste oplossing om Mikado aan te sluiten bij het KEC, bij voorkeur in hetzelfde pand.

 

 

Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en kosten van deze optie, zodat de gemeenteraad een weloverwogen beslissing kan nemen. Verantwoordelijk wethouder Frank Pubben stelde tot nu toe dat Mikado met een bewuste keuze niet in het gezamenlijke gebouw van het KEC wilde trekken, aangezien er onvoldoende plek was vanwege de groei van het aantal leerlingen. In plaats daarvan koos de school voor het leegstaande schoolgebouw aan de Stiemensweg.

 

 

Volgens Mikado was dit een gedwongen keuze en hadden ze geen andere optie dan het leegstaande pand te kiezen. Dit lijkt erop te wijzen dat er mogelijke problemen zijn met de manier waarop de beslissing is genomen, en dat er beter naar andere oplossingen had gekeken moeten worden. Het is belangrijk om dit proces te evalueren en te beoordelen hoe dit in de toekomst beter kan worden aangepakt.

 

 

Hoofdpijndossier

 

 

Tijdens de raadsvergadering van 6 december 2022 heeft de wethouder aangegeven dat de raad pas op 2 februari 2023 een beslissing kan nemen over het opstarten van een onderzoek naar de huisvestingsscenario’s van Mikado. Dit is laat, aangezien de huisvesting van Mikado al lange tijd een hoofdpijndossier is dat steeds maar blijft opstapelen.

 

 

Het college heeft nu besloten om het scenario Uitbreiding KEC te laten onderzoeken en hiervoor € 15.000,- op te nemen in de eerste trimesterrapportage, en dat er nader onderzoek gedaan zal worden naar de mogelijkheden en kosten van het gebruik van het pand aan de Stiemensweg 175. Zou dit helpen om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over de huisvesting van de school?

 

 

Het blijft van groot belang dat de gemeenteraad snel actie onderneemt om te zorgen dat de huisvesting voor Mikado goed geregeld wordt, voor alle betrokkenen, maar vooral voor de leerlingen van Mikado die op een gepaste en veilige plek naar school moeten kunnen gaan.

 

 

KEC / IKC

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Raadslid Dick van Dijck (CDA) heeft het college van Gennep opgeroepen om de verkeersveiligheid van het fietspad over de Maasbrug richting Oeffelt te verbeteren....

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep verkoopt kunstwerken tijdens Gocher Sommer 2024 om jeugdkunstproject te financieren. Het evenement biedt een gevarieerd programma van 1 tot 11 augustus 2024...

Heijen

Bewoners van de wijk Diekendaal in Heijen maken zich zorgen over de gezondheid en luchtkwaliteit door een nieuwe fabriek van MPG die hoogovenslakken verwerkt....

Gennep

Frank Pubben, de wandelende wethouder van Gennep, neemt deel aan de Nijmeegse Vierdaagse van 2024 en deelt zijn avonturen via GennepNews in Frank's Vierdaagse...