Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Huizenprijzen Noord-Limburg dalen

De huizenmarkt in Noord-Limburg heeft in het laatste kwartaal van 2022 een daling van verkoopprijzen laten zien, zoals gemeld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs in Noord-Limburg daalde met 4,2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, naar 342.339 euro.

 

 

Dit lijkt goed nieuws voor huizenkopers die op zoek zijn naar een geschikt huis in de regio. Echter, de situatie is niet zo rooskleurig voor starters op de huizenmarkt. Hoewel de prijzen dalen, blijft de gemiddelde prijs van woningen in Noord-Limburg nog steeds hoog.

 

 

Dit betekent dat starters behoorlijk veel moeten verdienen om een woning te kunnen kopen. Daarnaast heeft de stijgende hypotheekrente een groot effect op de maandlasten voor starters, waardoor het steeds moeilijker wordt om een geschikt huis te vinden.

 

 

De NVM geeft aan dat de daling van verkoopprijzen in Noord-Limburg te verklaren is door de hogere hypotheekrente en andere stijgende woonlasten, zoals energiekosten. Dit is een gevolg van de algemene trends in de huizenmarkt van Nederland.

 

 

Deze dalingen zijn ook beperkt in vergelijking met de enorme prijsstijgingen van de afgelopen jaren. Zo stegen de prijzen in Noord-Limburg vijf jaar lang met ongeveer 10 procent per jaar, en in 2021 zelfs met meer dan 20 procent.

 

 

In Noord-Limburg, bestaande uit gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray, blijft de huizenmarkt in beweging. Hoewel er algemene trends zijn in de regio, kan de situatie in een specifieke gemeente anders zijn.

 

 

Huisjesmelken in Heijen

 

 

Reacties