Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ideeënhuis moet problemen Gennep-Zuid oplossen

In Gennep-Zuid wordt een woning van woningcorporatie Mooiland tijdelijk omgedoopt tot ideeënhuis. De woning in de Seringenstraat opent 11 februari 2019 met drie inloopdagen voor buurtbewoners van het stukje Seringenstraat, Langeweg en Asterstraat. Sommige buurtbewoners geven aan dat er problemen zijn waarvan zij het gevoel hebben dat niemand hier iets aan doet.

 

 

Ideeënhuis

 

 

Reden voor de samenwerkende organisaties – gemeente Gennep, Mooiland, politie, Synthese, Wijkraad Gennep-Zuid – om vanuit de buurt intensief te gaan samenwerken met de bewoners. Zij kunnen ideeën aandragen om de leefbaarheid te vergroten. De organisaties helpen de bewoners om deze ideeën uit te voeren.

 

 

ideeënhuis Gennep-Zuid

 

 

Vragenlijst

 

 

Als aftrap krijgen alle bewoners een vragenlijst. Hiermee brengen de organisaties in kaart wat er speelt. Een van de vragen gaat over de openingstijden van het huis. Die worden in overleg met de bewoners vastgesteld. Het doel is om eind 2019 een aantal ideeën te hebben uitgevoerd waardoor de leefbaarheid zal zijn toegenomen. De vragenlijst wordt met een informatieflyer huis aan huis uitgedeeld.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 6 februari 2019

 

 

Reacties