Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

In de voetsporen van Norbertus

Op zaterdag 10 juni wordt de Norbertuswandeltocht georganiseerd door de Norbertuswerkgroep van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers. Deze gratis wandeling volgt de voetsporen van Norbertus en heeft als doel aandacht te besteden aan Norbertus, de bekendste inwoner van Gennep.

 

Norbertus werd rond 1082 geboren op het Genneperhuis. De werkgroep streeft ernaar om Gennep ook als Norbertusstad op de kaart te zetten en organiseert daarom jaarlijks, op of rond de sterfdag van Norbertus (6 juni), een evenement ter ere van hem.

 

De wandeling begint om 10.00 uur op zaterdag 10 juni en vertrekt vanaf de Markt in Gennep. Tijdens de wandeling zal er informatie worden gegeven over verschillende interessante locaties, waaronder het beeld van Norbertus, dat te vinden is bij de oude burgemeesterswoning naast de Protestantse kerk. Ook zal er in de kerk uitleg worden gegeven over de periode van de reformatie.

 

De route van de wandeling volgt het pad dat Norbertus als jongeling heeft afgelegd en gaat via de Maaskemp naar het Genneperhuis. Onderweg worden diverse (archeologische) interessante plekken belicht.

 

Bij aankomst bij het Genneperhuis zal er nadere informatie worden gegeven over zijn roemrijke verleden. De wandeling duurt ongeveer twee tot tweeëneenhalf uur. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om op eigen kosten een versnapering te kopen bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat, tegenover het Genneperhuis.

 

Om deel te nemen aan de Norbertuswandeltocht, kun je jezelf aanmelden via tednoij@ziggo.nl.

 

Verwant

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Milsbeek

Verken de wereld van keramiek met medeoprichter Frank Theunissen tijdens de 35ste Keramisto-editie, gelegen aan de Mookerplas bij Milsbeek. Leer over de inspiratie en...

Ottersum

Op een zonnig weekend in Ottersum onthulde Sandra Wagelmans het infobord bij Atelier Sandmate, gevestigd in een historisch pand, ter ere van de rijke...

Gennep

Op 9 september 2023 vierde bezoekerscentrum Martinustoren haar koperen jubileum en onthulde de Vector of Memory in aanwezigheid van burgemeester Hans Teunissen. Deze gebeurtenis...