Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nol van Est
Nol van Est

Gennep

In Memoriam: Nol van Est

Nol van Est, een icoon van D66 in Gennep, is op bijna 80-jarige leeftijd overleden. Als grondlegger van de partij in de regio, diende hij meer dan 50 jaar met passie in de lokale politiek. Zijn toewijding aan de gemeenschap en politieke nalatenschap worden diep betreurd door D66 Gennep en de inwoners.

In de vroege ochtend van 3 april ontviel Gennep een markant politicus: Nol van Est, een naam die onlosmakelijk verbonden is met de opkomst van D66 in de regio.

 

Nol, bijna 80 jaar oud, stond bekend om zijn ongekende passie voor politiek en zijn grenzeloze toewijding aan zijn gemeenschap.

 

Politiek

 

Geboren en getogen in Gennep, zag Nol de politieke wereld ontwaken tijdens de turbulente jaren zestig. Het was in deze roerige periode dat hij zijn eerste stappen zette in de politiek, een pad dat hem uiteindelijk zou leiden naar het hart van de lokale politieke arena.

 

Installatie van burgemeester Eric Berger in Gennep. Rechts van de burgemeester Jan Linders, Nol van Est geheel links (foto: Gennepnu.nl)

 

Als een van de grondleggers van D66 in Gennep, speelde Nol een cruciale rol in de vorming en groei van de partij. In 1970 werd hij verkozen als het allereerste raadslid van D66 in Gennep, een positie die hij met eer en vastberadenheid bekleedde gedurende meer dan een decennium.

 

Zijn politieke carrière omvatte ook een periode als wethouder van 1982 tot 1988, waarin hij zijn visie en vastberadenheid toonde bij het nastreven van positieve veranderingen voor zijn gemeenschap.

 

Nol van Est in 1974

Nol van Est in 1974

 

Maar het was niet alleen binnen de muren van het stadhuis dat Nol zijn stempel drukte. Zijn toewijding aan zijn gemeenschap reikte veel verder dan dat.

 

Gedurende 25 jaar was hij sociaal adviseur bij diverse organisaties. Bij Papierfabriek Gennep (Page) zette hij zich in voor de belangen van zijn collega’s.

 

Knarrenhof

 

Als een van de drijvende krachten achter een woonhof voor senioren in Gennep, toonde hij zijn vastberadenheid om de levens van zijn medeburgers te verbeteren.

 

Zijn politieke nalatenschap zal niet alleen worden herinnerd door de wetten die hij hielp vormgeven of de beleidsveranderingen die hij afdwong. Maar ook door de inspiratie die hij bracht bij hen die hem kenden en met hem werkten.

 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 

Op 16 december 2010 werd Nol geëerd met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding werd hem uitgereikt door toenmalig burgemeester Marlies de Loo als erkenning voor zijn buitengewone bijdrage aan de samenleving.

 

Reacties

 

In een reactie op zijn overlijden deelde D66 Gennep hun diepe droefheid. “Nol was een buitengewoon betrokken en gedreven politicus,” aldus de verklaring van de partij.

 

“Zijn verlies laat een diepe leegte achter, maar zijn herinnering leeft voort in ons hart en ons werk.”

 

Ook oud-burgemeester Peter de Koning herdenkt Nol met diep respect, hij prijst zijn passie en standvastigheid als ware Democraat.

 

“Nol is meer dan 50 jaar politiek actief geweest in onze gemeente,” verklaart de gemeente Gennep.

 

“Wij gedenken hem als een gedreven iemand met een groot hart voor Gennep en haar inwoners.”

 

Tijdens de raadsvergadering van 15 april zal speciale aandacht worden besteed aan het overlijden van Nol.

 

Met het heengaan van Nol van Est verliest Gennep niet alleen een politicus, maar ook een ware visionair. Hij was een gepassioneerd pleitbezorger en een toegewijde dienaar van de gemeenschap. Zijn naam zal voortleven in de geschiedenis van Gennep en de harten van de mensen die hij heeft gediend.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...