Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

In memoriam Paul Wessels (Foto: Theo Peeters)
In memoriam Paul Wessels (Foto: Theo Peeters)

Gennep

In memoriam: Paul Wessels

Paul Wessels, D66-icoon uit Gennep, overleed op 78-jarige leeftijd. Zijn toewijding aan politiek en gemeenschap was ongeëvenaard, met een blijvende erfenis in de harten van velen. Zelfs tijdens broze gezondheid bleef hij actief, tot aan zijn laatste moment.

Paul Wessels, een naam die synoniem stond voor D66, is op maandag in zijn woonplaats Gennep overleden. Op 78-jarige leeftijd heeft hij zijn laatste adem uitgeblazen, omringd door de plaats waar zijn hart altijd lag.

 

Paul Wessels

 

Paul was niet zomaar een politicus, hij was het gezicht van D66 in de regio. Geboren en getogen in Gennep, was hij betrokken bij elke vezel van het lokale leven. Als voormalig raadslid, wethouder, Provinciale Statenlid en zelfs een periode in de Tweede Kamer, heeft hij zich gedurende zijn leven ingezet voor de belangen van zijn medeburgers.

 

Tijdens het partijcongres in 2018, waar Alexander Pechtold zijn vertrek als landelijk D66-leider aankondigde, benoemde hij Paul specifiek in zijn afscheidsspeech als een van de steunpilaren van de partij.

 

Paul diende als wethouder van Gennep van 1988 tot 1997 en was lid van de Tweede Kamer van 3 december 1997 tot 19 mei 1998. Later vervulde hij functies zoals lid van Provinciale Staten van Limburg en lid van de gemeenteraad van Gennep.

 

Huldiging van Paul Wessels tijdens het 60-jarig bestaan van Jong Nederland in Gennep in 2005.

Huldiging van Paul Wessels tijdens het 60-jarig bestaan van Jong Nederland in Gennep in 2005 (foto: Gennepnu.nl)

 

Zijn passie voor de gemeenschap uitte zich niet alleen in de politiek. Paul was een bekend gezicht bij verenigingen, stichtingen en evenementen in de regio. Hij zette zich jarenlang in voor Jong Nederland in Gennep en Limburg en nam de rol van jurylid op zich tijdens de Bombakkes-optocht.

 

Paul Wessels, jurerend tijdens de kinderoptocht. (Foto: Gennepnu.nl)

Paul Wessels jurerend tijdens de kinderoptocht in 2011 (foto: Gennepnu.nl)

 

Zelfs toen zijn gezondheid broos werd, bleef Paul onvermoeibaar zijn partij en politieke idealen steunen. Tot 2022 vervulde hij zijn rol als raadslid met verve.

 

Nol van Est

 

Het noodlot sloeg toe op de dag van de uitvaart van zijn politieke metgezel Nol van Est, die eerder die maand was overleden. Paul zou tijdens deze bijeenkomst het woord voeren, maar het was hem niet gegund. Hij verliet ons tijdens de herdenking van zijn vriend.

 

In Memoriam: Nol van Est

 

Reacties

 

D66 Gennep reageert diep bedroefd op het verlies van Paul. Als eerbetoon aan zijn toewijding en passie voor de partij delen ze zijn levensverhaal en politieke erfenis. Paul zal herinnerd worden als een bevlogen, liefdevolle en zorgzame sparringpartner en verhalenverteller.

 

“Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van allen die hij heeft geraakt.”

 

Ook Jong Nederland Gennep reageert met droefheid op het overlijden van Paul Wessels, bijna 60 jaar lang een belangrijke kracht binnen de club.

 

“Zijn betrokkenheid bij evenementen en adviezen werden zeer gewaardeerd. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie. Paul, D.A.N.K.U – DANKU”

 

 

Jacques Lamé, secretaris en penningmeester van D66, herinnert zich Paul als de nestor van de fractie, altijd aanwezig en ondersteunend.

 

Paul Wessels plakt in 2007 een dank je wel aan de kiezers op de posters

Paul Wessels plakt in 2007 een dank je wel aan de kiezers op de posters (foto: Gennepnu.nl)

 

Paul Wessels heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten in de geschiedenis van D66 en de gemeenschap van Gennep.

 

 

Foto boven artikel: Theo Peeters

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...