Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

dodenherdenking Gennep
dodenherdenking Gennep

Gennep

Ingetogen herdenking

Onder redelijk grote belangstelling van jong en oud vond vanavond op het Bevrijdingsplein bij de Barmhartige Samaritaan in Gennep een ingetogen dodenherdenking plaats. Gelijktijdig werden op de oorlogsbegraafplaats in Milsbeek de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Onder redelijk grote belangstelling van jong en oud vond vanavond op het Bevrijdingsplein bij de Barmhartige Samaritaan in Gennep een ingetogen dodenherdenking plaats.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

In Gennep ligt de organisatie al een aantal jaren bij het burgerinitiatief de Barmhartige Samaritaan. De ceremonie start met een korte optocht voorafgegaan door het St. Martinusgilde van de Markt via de Niersstraat naar het Bevrijdingsplein bij de Highlander Bridge waar Frank Pubben namens de organisatie iedereen welkom heet. Daar memoreerde hij ook de onlangs overleden Joop den Boer die altijd nauw betrokken is geweest bij de 4 mei herdenking bij de Barmhartige Samaritaan.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2211629105592915&id=885383441550828&__xts__[0]=68.ARDKkPme57bKovxsK5oyMUQUb1_fEWFz9t0LyqdAEZTWKLo7VrW-HGmptP8XubjlQlhfgRYaP41loFj3J2rGRdvANwH69ulVHg2v33p_cJ5liq0fJX73hnUqT8-cJ7yx-zGGqBqxmkJe-C8HP7b80kscckbaa1lPByvp2qUx2p4aIwdD83iFYrxK09_jPIoIinPv2MvtLt4IERqQqbkWE-7vQpDFu8cWbpaDkABrcgYEvvbpU8EIOqnt0RV6AqIR_4c54e8Wq4abDg8AMC8ME_uOjoNOVnS6FQbpMQOH6oYPwMHBz9vtrB6Qt6Cmu5oyf0nMfdZzQZIoMqdFikftxjCK1A&__tn__=-R

 

 

Na een vendelhulde door de vendeliers van het St. Martinusgilde volgde een gedicht van en voorgelezen door stadsdichter Piet Tunnesen, Terwijl de donkere wolken zich samenpakten en de hagel zich deed gelden, vertelde Wil Rikken het verhaal achter het monument van de Barmhartige Samaritaan.

 

 

Last post

 

 

Na het taptoe-signaal (last post) van trompettist Gerald Jaspers en twee minuten stilte volgden het Wilhelmus en de kransleggingen door pastoor Kessels en wethouder Peter Lucassen.

 

 

Ter afsluiting van de herdenkingsceremonie zong het Genneps Vocaal enkele coupletten van het Genneps Volkslied en gaf Theo Kersten in het slotwoord namens de organisatie de overweging mee hoe we de komende jaren denken de boodschap van Vrijheid door te geven. Daarna werd iedereen in de gelegenheid gesteld bloemen bij het Indië-monument en de Barmhartige Samaritaan te leggen.

 

 

Milsbeek

 

 

Gelijktijdig met de herdenking in Gennep werden op de oorlogsbegraafplaats in Milsbeek met een gelijksoortige ceremonie de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

 

 

 

 

Verwant

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...