Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Interreligieuze ontmoeting verbindt Gennep

Het Jan Lindersplein in Gennep was zondagmiddag de centrale plek van een multiculturele gemeenschap waar leiders van diverse geloofsgemeenschappen mooie woorden spraken over verbinden, respect tonen en gezamenlijk optrekken. Eens te meer werd ook duidelijk dat Nederland de laatste decennia veranderd is in een missieland. Een land dat zijn priesters uit voormalige missielanden betrekt om het katholieke geloof in Nederland nog te kunnen behouden.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Imam El Ghazi van de Islamitische gebedsruimte in Gennep, dominee Fechner van de Protestantse kerk en dominee Aipassa – Loppies namens de Molukse gemeenschap gaven in korte bewoordingen aan dat de mensen niet alleen voor zichzelf maar voor elkaar op deze wereld staan. Een boodschap die ook verteld werd door pastoor Kessels van de RK parochies in Gennep en door pater Kees Bruin van de Paters H. Geest.

 

 

 

 

Het welkomstwoord van deze bijzondere middag was toebedeeld aan burgemeester Peter de Koning. Halverwege zijn speech werd hij onderbroken door een muzikale flashmob van Cheers. In een rustig tempo begaven de Cheer-leden zich naar de microfoons om het nog immer mooie nummer van Leonard Cohen ‘Hallelujah’ te zingen. Overigens waren er meer muzikale optredens deze middag. De Trumpies vielen op met hun heldere zang, de kleurrijke zanggroep Tifa van de Molukse gemeenschap bracht de Molukse wereld even naar Gennep en het enthousiaste kinderkoor De Muzieknootjes zong ondanks het beperkte aantal leden dat was komen opdagen de sterren van de hemel.

 

 

Afsluitend kon men kraampjes met enkele bijzonderheden over de diverse geloofsgemeenschappen bezoeken en werd er brood uitgedeeld.

 

 

Wat verder opviel was de goede opkomst tijdens deze eerste interreligieuze ontmoeting en de perfecte ambiance van de Groene Gracht als centrale ontmoetingsplek in Gennep. Deze verdiepte plek bij het Jan Linderspleln leent zich uitstekend voor het organiseren van dergelijke multiculturele activiteiten. Daarmee ook maar meteen de vraag gesteld:

 

 

Krijgt deze eerste interreligieuze ontmoeting gezien de belangstelling en de boodschap een vervolg?

 

 

Reacties