Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Inwoners bloeien op bij de dagbesteding bij INTOS

Dinsdag 6 december bezochten burgemeester en wethouders van de Gemeente Gennep INTOS. Na een kop koffie met heerlijk stuk appeltaart van Xieje, nemen ze met directeur Jan Noij een kijkje bij de dagbesteding voor inwoners met een beperking.
 
Samenwerking met Dichterbij
Voor de dagbesteding werkt INTOS samen met zorgorganisatie Dichterbij, afdeling DIA. Ger Beumeler is daar een van de begeleiders en vertelt over hoe de partijen de krachten bundelen:
“INTOS zorgt voor het werk, het gebouw en de juiste voorzieningen. Dat stelt ons in staat om te focussen op de begeleiding van de mensen en het bieden van de benodigde zorg.”
 
De wens om te werken
Het college ontmoet veel mensen die zichtbaar plezier hebben in hun werk. “Ze vinden het fijn om hun steentje bij te dragen”, legt Jan Noij uit.
“Dat gaat veelal om werk dat bestaat uit één handeling, maar we experimenteren ook met andere vormen van werk.” Zo maken burgemeester en wethouders kennis met een team dat babypakketten voor een supermarkt samenstelt. Je ziet dat dit de mensen goed doet. Ger geeft aan: “Het geeft voldoening om samen te werken aan een tastbaar product dat je in de winkel tegenkomt.”
 
Als je het mij vraagt…
Naast het werk is er ook oog voor ontspanning. Het traject ‘Als je het mij vraagt…’ is vorig jaar samen met bewoners van Dichterbij en hun ouders en naasten opgepakt. Mooi resultaat daarvan is de moestuin bij INTOS en de nieuwe ontspanningsruimte met een beamer, geluidsinstallatie, spelletjes en knutseltafel. De officiële opening vindt op 15 december plaats. Het college mocht er vast een kijkje nemen bij een groep die druk bezig was met het maken van Kerstengeltjes.
 
Op allerlei manieren staat de mens en maatwerk centraal bij INTOS. Jan Noij vertelt enthousiast:
“Je zoekt samen de grenzen op en verwondert je keer op keer over wat mensen allemaal kunnen.”
 
INTOS werkt intensief samen met de gemeente en andere partners om inwoners kansen te bieden en tot bloei te laten komen. Daar mogen we trots op zijn!
 
Baankansen vergroten
Dagbesteding vormt een klein deel van het bedrijf. INTOS is het arbeidsontwikkelbedrijf van Noord-Limburg. De gemeente verwijst mensen die moeite hebben met het vinden van een baan door naar INTOS. Via begeleiding, werkervaringsplekken, trainingen en contacten met werkgevers versterkt INTOS hun positie op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden er ook andere groepen begeleid, zoals leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs bij leer/werk trajecten en vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
Bron: gemeenterubriek Gennep
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gennep

Op 14 april 2024 ontving Marion Scholten - Van der Vlugt een koninklijke onderscheiding voor haar toewijding aan de Huurdersvereniging Gennep en haar werk...