Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

IVN Bomenroute in een nieuw jasje

Gennep

IVN Bomenroute in een nieuw jasje

De Bomenroute heeft er nu een extra informatiebron bij; de QR code. Daarmee maakt IVN Maas & Niers een sprong vooruit in de toekomst. Naast deze code blijft ook de papieren editie bestaan. Die vind je in het bakje aan de zijkant van het infobord, aan het begin van het Duits lijntje / Randweg. De code staat rechtsonder op het bord, meer informatie en foto’s op Gennep.News.

De Bomenroute heeft er nu een extra informatiebron bij; de QR code. Daarmee maakt IVN Maas & Niers een sprong vooruit in de toekomst. Naast deze code blijft ook de papieren editie bestaan. Die vind je in het bakje aan de zijkant van het infobord, aan het begin van het Duits lijntje / Randweg. De code staat rechtsonder op het bord.

 

 

 

 

De opkomst van de heropening van de route werd goed bezocht door leden van de natuurclub. Ook Staatsbosbeheer en Rabobank waren aanwezig. Waarnemend voorzitter Jan Wolters nam het woord, en leidde de start in van een verkorte route.

 

 

 

 

Er werd even stilgestaan bij de Verwilderde Appelboom op plek nummer 11. Het verhaal gaat dat bij een treinrit iemand de kroost van een appel daar uit het raam gooide waarna de appel wortel schoot. Helaas is de boom omver gewaaid bij een stevige storm. Maar een aantal wortels is nog steeds verbonden met de grond waardoor de boom, liggend en wel, gewoon door kan gaan met groeien. Het is goed om deze boom met gepaste eer te begroeten opdat het als weder geschenk zijn vruchten zal afwerpen. Wat is in een naam.

 

 

Verwant