Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

IVN Maas en Niers Gennep
IVN Maas en Niers Gennep

Gennep

IVN: Lezing over korstmossen

Wil jij graag meer leren over de natuur in jouw eigen omgeving? Dan is de lezing over korstmossen op donderdag 20 april echt iets voor jou! Korstmossen zijn namelijk overal te vinden en vormen een bijzonder onderdeel van de natuur. Meer informatie en aanmelden op Gennep.News.

Wil jij graag meer leren over de natuur in jouw eigen omgeving? Dan is de lezing over korstmossen op donderdag 20 april echt iets voor jou! Korstmossen zijn namelijk overal te vinden en vormen een bijzonder onderdeel van de natuur.

 

Tijdens de lezing Korstmossen in jouw eigen omgeving zal gastspreker Wim van Lanen jou alles vertellen over deze fascinerende organismen. Gewapend met een loep kun je de pareltjes van de natuurlijke schoonheid zelf ontdekken. Korstmossen zijn namelijk geen planten, maar een unieke samenleving van een alg/wier en een schimmel. Dit innige verbond zorgt voor wederzijds voordeel en maakt korstmossen zo bijzonder.

 

Naast de leefwijze van korstmossen, zal er ook aandacht worden besteed aan de vele details op een simpele wijze. Hierdoor zal jouw eigen omgeving er voortaan anders uitzien en krijg je een nieuwe kijk op de natuur.

 

Maar niet alleen de leefwijze van korstmossen is interessant. Hun schoonheid en groeipatronen maken ze ook een genot om naar te kijken. Ondanks hun grote variëteit zijn ze namelijk gemakkelijk te herkennen en groeien ze in alle rust vanuit een kern in de vorm van rondingen met allerlei aanhangsels en in de prachtigste kleuren.

 

De lezing vindt plaats bij IVN Maas en Niers, gelegen aan de Kampweg 10 in Gennep en begint om 20.00 uur. Het aanmelden voor de lezing is verplicht en kan via de website van IVN Maas en Niers. Mis deze kans niet om de verborgen schoonheid van korstmossen in jouw eigen omgeving te ontdekken en kom naar de lezing op 20 april!

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...