Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

IVN plant zaadjes met college

Gennep

IVN plant zaadjes met college

Op 19 oktober bracht het college een bezoek aan het IVN Maas en Niers. Het bezoek richtte zich op de werkzaamheden en het clubgebouw ’t Leger in Gennep. De leden van het IVN legden aan de hand van een digitale presentatie de huidige situatie voor. Meer informatie op Gennep.News.

Op 19 oktober bracht het college een bezoek aan het IVN Maas en Niers. Het bezoek richtte zich op de werkzaamheden en het clubgebouw ’t Leger in Gennep. De leden van het IVN legden aan de hand van een digitale presentatie de huidige situatie voor.

 

 

Belangrijkste punt was het feit dat de huidige eigenaar Staatsbosbeheer, het clubgebouw en de kapschuur te koop gaat zetten. Het IVN vraagt zich af hoe het daarna geregeld gaat worden. Het is onzeker of ze de panden opnieuw kunnen huren van de toekomstige eigenaar. SBB wil niet bemiddelen in een mogelijke overdracht van IVN als huurder.

 

 

IVN Bomenroute in een nieuw jasje

 

 

Mooiste plek in de wijde omgeving

 

 

Er loopt nog een contract van 2021 tot 2026, maar als SBB binnen die termijn een aanbod accepteert, dan is er geen garantie dat het IVN daar nog kan verblijven tot het einde van dat contract. Het college ziet ook niets in het plan om de gebouwen zelf te kopen en vervolgens te verhuren. Maar ze willen wel meedenken over een oplossing.

 

 

 

 

Waarschijnlijk is de huidige locatie wel de mooiste plek in de wijde omgeving. Het staat direct in verbinding met de hernieuwde natuurgebieden waar het IVN aan heeft gewerkt. In de nabij gelegen heidemeertjes zijn sinds lange tijd weer soorten salamanders gespot, wat zeer uniek is. Daarmee laat het IVN zien dat het niet alleen een gezellige club is, maar ook een met enorme vakkennis op het gebied van natuurbehoud én natuur herinrichting.

 

 

 

 

Tevens zit het IVN verlegen om vrijwilligers. Er is overlegd met dekonnectkever.nl om weer een beroep te doen op inwoners die een klik met flora en fauna hebben. Er is zelfs een mogelijkheid om de opleiding tot natuurgids te volgen. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op zaterdag 18 maart 2023 vond de jaarlijkse Maas Cleanup/ Gennep Schoon actie plaats. Het doel van deze actie is het opschonen van de...

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Gennep

Op donderdag 9 maart organiseert IVN Maas en Niers een gezellige en leerzame bijenavond met bijenexpert Peter Megens. Tijdens de lezing zal Peter vooral...

Gennep

Op woensdag 15 februari zal er bij IVN Maas en Niers een lezing plaatsvinden gegeven door Gerben Arts, een expert op het gebied van...