Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Jaarlijkse bedevaart naar het wonderbaarlijke kruis in Kranenburg trekt geloofsgenoten samen

Gennep

Jaarlijkse bedevaart Kranenburg

De jaarlijkse bedevaart naar het wonderbaarlijke kruis in Kranenburg vond dit jaar weer plaats op de eerste zondag van september. De pelgrims verzamelden zich in alle vroegte voor deze bijzondere gebeurtenis, die een traditie is binnen de Parochie Gennep.

De jaarlijkse bedevaart naar het wonderbaarlijke kruis in Kranenburg vond dit jaar weer plaats op de eerste zondag van september. De pelgrims verzamelden zich in alle vroegte voor deze bijzondere gebeurtenis, die een traditie is binnen de Parochie Gennep.

 

Voorafgaand aan de tocht baden de deelnemers tot Maria en vervolgden zij hun route langs de Niers, terwijl Gennep langzaam ontwaakte in het ochtendlicht.

 

De bedevaart vervolgde zijn weg richting het Reichswald, waar het pad door het bos eindigde bij de bosrand van Kranenburg. Hier konden de pelgrims genieten van een welverdiende kop koffie en zagen ze geleidelijk aan de contouren van de Petrus- en Pauluskerk opdoemen aan de horizon.

 

De Heilige Mis ter ere van het wonderbaarlijke kruis trok zoals gebruikelijk veel gelovigen. Nederlandse en Duitse geloofsgenoten kwamen samen in een gemeenschappelijke viering die zowel in het Nederlands als in het Duits werd gehouden, wat de verbondenheid tussen de twee gemeenschappen benadrukte.

 

Na de Heilige Mis was er gelegenheid voor een grensoverschrijdende ontmoeting in het gemeenschapshuis van de parochie. Dit jaarlijkse evenement is een traditie die gekoesterd wordt binnen de Parochie Gennep, en de wens is om deze te blijven beleven en door te geven aan toekomstige generaties.

 

Indien geïnteresseerden overwegen om volgend jaar deel te nemen aan deze bedevaart en lopen is geen optie, dan zijn zij van harte welkom om met de fiets of met de auto te komen, of zij kunnen contact opnemen met een van de parochianen voor meer informatie. De Parochie Gennep kijkt uit naar mogelijke deelname in de toekomst.

 

Bron en foto: facebook.com/ParochieGennep

 

 

Verwant

Gennep

Duik in de fascinerende wereld van historische kaarten en vestingwerken langs de Rijn, Maas en Niers in de tentoonstelling Mächtig und Stark in Museum...

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Ven-Zelderheide

De sloop van De Uitkomst start op 17 juni 2024 om plaats te maken voor nieuwe woningen. Een nieuwe multifunctionele accommodatie in de kerk...