Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Jarig stadhuis in Gennep ontvangt cadeautje

Het 400 jaar oude stadhuis op de Markt in Gennep heeft heel 2017 met diverse jubileumactiviteiten in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Want wie jarig is geeft feest en dat mag de regio weten ook. Maar wie jarig is krijgt als het goed is, ook een cadeautje.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

En dat is een cadeautje in de vorm van een subsidiebedrag van 140.000 euro uit de pot van onder meer de provincie voor het 400 jaar oude monumentale pand geworden. Dit cadeautje kon burgemeester Peter de Koning afgelopen dinsdag tijdens de afsluitingsavond rond het 400 jaar oude stadhuis met vrijwilligers en het gemeentebestuur bekend maken.

 

 

 

 

Onderhoud

 

 

Dat geld is hard nodig want het dak moet gerepareerd worden en de westelijke schoorsteen verdient nader onderhoud. Dat geldt ook voor de glas in lood ramen alsmede voor de luiken waarvan er een aantal vervangen moet worden. Kortom een mooi douceurtje voor een stadhuis na een jaar van feesten. Al dat feesten heeft natuurlijk ook het nodige geld gekost maar heeft aan de andere kant ook veel opgeleverd in de vorm van publiciteit en veel bezoekers. En straks als het stadhuis met hulp van de subsidie aan de buitenkant onder handen is genomen kan het 400 jaar monumentale pand weer met recht de parel van Gennep worden genoemd.

 

 

Reacties