Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Leerlingen van Metameer Jenaplan Boxmeer lezen voor aan kleuters op Jenaplanbasisschool de Peppels, januari 2020
Leerlingen van Metameer Jenaplan Boxmeer lezen voor aan kleuters op Jenaplanbasisschool de Peppels, januari 2020

Gennep

Jenaplan viert 100-jarig bestaan!

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet & Greet voor oud-leerlingen en -collega’s, terwijl Elckerlyc in Gennep ook bijdraagt aan het vormen van toekomstige generaties met haar unieke benadering van onderwijs.

Op 22 april 2024 is het een bijzondere dag voor het onderwijslandschap: het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan! Een eeuw vol innovatie, waarin het pedagogische gedachtegoed van Peter Petersen vele harten en geesten heeft veroverd. Scholen door het hele land komen samen om deze mijlpaal te vieren.

 

Metameer

 

Metameer in Boxmeer kijkt trots terug op 25 jaar van inspiratie en groei. De school, die haar zilveren jubileum viert, heeft een reputatie opgebouwd als een bastion van creatief leren en persoonlijke ontwikkeling.

 

Meet & Greet

 

Op 28 juni is er een spectaculaire Meet & Greet gepland, waar oud-leerlingen en -collega’s elkaar kunnen ontmoeten en herinneringen kunnen ophalen aan de goede oude tijd.

 

 

Elckerlyc

 

Maar ook basisschool Elckerlyc in Gennep is Jenaplan. Als een school die de unieke kracht van elk kind koestert, heeft Elckerlyc sinds 1980 een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van de toekomstige generaties. Door kinderen van verschillende leeftijden samen te brengen in stamgroepen, wordt een omgeving gecreëerd waarin samenwerking en wederzijds leren gedijen.

 

VIDEO: Dit was de Elckerlyc

 

Jenaplanonderwijs

 

Het Jenaplanonderwijs staat niet alleen voor academische kennis, maar ook voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschap. Metameer Jenaplan en Elckerlyc zijn beide toonbeelden van scholen die deze waarden omarmen en belichamen. Ze bereiden hun leerlingen voor op een leven in een steeds veranderende wereld, waarin empathie, samenwerking en duurzaamheid centraal staan.

 

Foto: Leerlingen van Metameer Jenaplan Boxmeer lezen voor aan kleuters op Jenaplanbasisschool de Peppels, januari 2020

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Regio

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer exposeren eindexamenwerk in De Weijer, Boxmeer, van 28 mei tot 11 juni. Thema "IN ACTIE!" inspireert een mix van meer dan...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....